Cum poate ajuta oțelul inoxidabil industria alimentară și a produselor de consum?

Atunci când sunt procesate, alimentele intră în contact direct cu diferite metale, în diferite etape. Pentru a preveni transferurile de substanțe dăunătoare de la metale la alimente, este necesar să fie selectat metalul potrivit pentru manipularea alimentelor, în funcție de procesul alimentar. Unul dintre aceste materiale, este oțelul inoxidabil.

Produsele din oțel inoxidabil nu contaminează alimentele 

Produsele din oțel inoxidabil concepute pentru industria alimentară nu contaminează alimentele, nu le modifică gustul sau culoarea și oferă performanțe excepționale pentru menținerea siguranței alimentelor. Serviciile specializate de productie inox, precum prelucrări metalice, tăiere, îndoire, sudare sau vopsire în câmp electrostatic, garantează realizarea unor produse din oțel de înaltă calitate, ideale pentru industria laptelui, industria băuturilor răcoritoare, industria apei minerale, industria berii, industria alimentară, dar și pentru industria farmaceutică și industria cosmetică. 

Pentru fiecare tip de industrie, sunt produse rezervoare inox pentru stocarea, pasteurizarea, amestecarea substanțelor, precum și rezervoare stocare cu sisteme de răcire și încălzire, astfel încât să se asigure prepararea optimă a diverselor produse.

Conceput pentru igienă alimentară

Un beneficiu major al oțelului inoxidabil, se referă la igienă. Oțelul inoxidabil este un material extrem de igienic, datorită faptului că este extrem de ușor de curățat și igienizat, lucru indispensabil în industria alimentară și orice altă industrie cu produse de bun consum. Suprafața netedă, lucioasă și neporoasă a rezervoarelor din inox, înseamnă că murdăria și bacteriile sunt ținute la distanță. 

Ușurința curățării și întreținerii face din oțelul inoxidabil o alegere excelentă în mediile în care igiena este vitală. Acesta este motivul pentru care industriile alimentare utilizează produse din inox, iar bucătăriile profesionale sunt realizate aproape exclusiv din oțel inoxidabil.

Rezervoarele din oțel inoxidabil sunt durabile

Fiind utilizat într-o gamă largă de aplicații, oțelul inoxidabil este mult mai rezistent la coroziune decât oțelul obișnuit. Această rezistență la coroziune face ca rezervoarele și orice alte echipamente utilizate în industria alimentară să durabile. Fiind durabile, se evită ca alimentelor și substanțelor depozitate să nu le fie compromisă calitatea. 

Alegerea materialelor utilizate în industria alimentară și a băuturilor, în industria laptelui sau a berii este o decizie extrem de importantă. Calitatea inoxului ales ajută la protejarea alimentelor, precum și la durata de viață a produselor utilizate. Rezervoarele pentru stocarea, pasteurizarea, răcirea și încălzirea sau amestecarea alimentelor, sunt confecționate din oțel inoxidabil de înaltă calitate, ușor de întreținut și de curățat, asigurând conservarea prospețimii și calitățile nutritive pentru fiecare produs în parte. 

rezervoare inox