Cum ne pregatim masina corespunzator pentru a pleca fara griji in vacanta?

Sezonul cald este cel care reuseste in fiecare an sa ne convinga sa petrecem cat mai mult timp in aer liber, bucurandu-ne de razele blande ale soarelui si de natura inconjuratoare. Tot atunci este si momentul in care cei mai multi dintre noi alegem sa calatorim inspre destinatii mai mult sau mai putin exotice, lucru pentru care este necesar desigur sa ne pregatim temeinic din timp, astfel incat acea calatorie perfecta sa nu se transforme intr-o veritabila corvoada. Desi focusul nostru este pus in general pe alcatuirea bagajelor, nu trebuie sa uitam de aspectele care tin de buna functionare a masinii, in situatia in care optam pentru acest mijloc de transport. Daca esti o persoana flexibila, care iubeste sa calatoreasca, cu siguranta atunci cand ai posibilitatea vei alege masina in detrimentul avionului, in ciuda diferentei notabile de eficienta dintre aceste doua mijloace de transport. Desi masinile sunt construite pentru a fi cat mai fiabile, nu de putine ori apar mici defectiuni care ne pot da mari batai de cap si care ne pun in situatia de a le remedia cat mai curand posibil pentru a ne putea bucura din nou de masina.


Pregatirea masinii pentru o calatorie reprezinta un lucru esential pe care ar trebui sa il avem in vedere ori de cate ori luam decizia de a calatori pe distante lungi cu masina. De ce? Pentru simplul fapt ca numai in acest mod ne putem asigura o deplasare lispita de eventuale surprize neplacute, care ne pot compromite intreaga calatorie. Astfel, pentru a avea parte de o deplasare linistita cu masina , iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le verificam inainte de a pleca la drum.


Starea placutelor si discurilor de frana.


Sistemul de franare al masinii este unul dintre acele lucruri pe care ar trebui sa le verificam in mod constant atunci cand circulam cu masina avand in vedere ca acesta are un impact major asupra sigurantei. In timp, placutele de frana dar si discurile se uzeaza, astfel ca daca nu sunt inlocuite in timp util, ne supunem unor riscuri majore, atat pe noi, cat si pe ceilalti participanti la trafic.


Bateria auto.


Bateria auto este fara doar si poate una dintre componentele de baza ale unei masini, astfel ca daca constatam ca exista probleme, chiar si minore la acest nivel, este recomandat sa le remediem inainte de a pleca in calatorie. Desi bateria dispune de un martor special in bord, care se aprinde in momentul in care exista defectiuni la nivelul bateriei, este totusi recomandat sa verficam care este starea fizica a acesteia. Desi ai posibilitatea de a regasi baterii auto destul de simplu, cu siguranta nu ne dorim sa fim nevoiti sa inlocuim bateria atunci cand calatorim.


Uleiul masinii.


Verificarea uleiului masinii este de asemenea un lucru important caruia este necesar sa ii oferim atentie avand in vedere ca daca acesta nu este inlocuit periodic, poate genera diverse probleme. Asadar, inainte de a pleca la drum, verifica starea uleiului cu ajutorul jojei speciale care se regaseste in recipientul in care se afla uleiul de motor. 




Baterii auto - Acu-shop.ro

Baterii auto - Acu-shop.ro

baterii baterii auto acumulatori baterii autoturisme