Cum ingrijim corespunzator pielea sensibila a bebelusilor?

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, insa acest lucru nu ar trebui sa mai reprezite o noutate pentru nimeni. Un lucru pe care putini oameni il stiu insa despre aceasta este faptul ca ne nastem cu o piele absolut nepregatita pentru mediul care ne inconjoara. Aceste este si unul dintre motivele pentru care bebelusii au nevoie de o atentie mai aparte atunci cand vine vorba despre igiena si despre ingrijirea corespunzatoare a acestora. Pielea copiilor este foarte sensibila la conditiile din mediul exterior, mai ales in primii ani de viata, mai exact, pana in jurul varstei de 3 anisori. 

Ingirjirea pielii bebelusilor ar trebui permanant tratata cu maxima responsabilitate de catre parinti avand in vedere ca o ingrijire necorespunzatoare sau utilizarea unor produse cosmetice nepotrivite poate duce la aparitia unor afectiuni ale pielii destul de neplacute pentru micut. O alternativa foarte buna pe care o au astazi parintii sunt acele  produse cosmetice certificate bio  pentru copii si nou-nascuti, care reprezinta o alternativa net superioara produselor conventionale pe care le regasim pretutindeni. Astfel de produse le putem achizitiona astazi si din diverse magazine online precum Bioalchimia.com, astfel ca nu trebuiesa ne mai deplasam pana la diverse magazine de specialitate. Iata asadar cateva lucruri foarte importante de retinut despre modul in care ar trebui sa ingrijim pielea bebelusilor. 

Nu expuneti pielea celor mici la soare.

Chiar daca ne aflam in plin sezon estival si suntem tentati sa calatorim spre mare pentru a ne bucura de temperaturile pozitive, specialistii ne avertizeaza de faptul ca un bebelus nu trebuie expus sub nicio forma la razele solare pana acesta nu implineste cel putin 1 an. Pielea bebelusilor este dezvoltata incomplet pana la aproximativ 3 ani, astfel ca o expunere mult prea devreme la soare a bebelusului nu se poate termina doar cu o insolatie neplacuta ci si cu diverse alte afectiuni aparute la nivelul pielii. Asadar, incercati sa nu il expuneti pe cel mic la soare daca acesta nu a implinit un anisor. Daca cel mic a trecut de aceasta varsta este indicat sa utilizam crema cu factor de protectie solara cat mai ridicat.

Utilizati produse bio pentru ingrijirea pielii in detrimentul celor conventionale. 

De cele mai multe ori suntem tentati sa cumparam produse de ingrijire pentru bebelusi din magazine, astfel ca de putine ori putem spune ca citim cu atentie eticheta acestor produse pentru a vedea cate substante nocive contin produsele in cauza. O alternativa excelenta este reprezentata de catre produsele pentru ingrijire natursite pe care le putem utiliza in voie, fara riscul ca acestea sa provoace diverse afectiuni pielii bebelusului. Nu putem spune insa acelasi lucru despre produsele conventionale pentru ingrijirea pielii bebelusilor care utilizate pe termen lung pot fi responsabile pentru aparitia unor afectiuni destul de neplacute.

Hidratati periodic pielea bebelusilor cu produse de calitate.

Pielea bebelusilor se poate deshidrata foarte usor, fapt pentru care este important sa ne asiguram ca o hidratam intotdeauna cu creme si uleiuri de calitate, cum sunt cele bio, astfel incat si ph-ul pielii sa fie intotdeauna cel optim.

Www.bioalchimia.com este un magazin online care comercializeaza o diversitate de produse bio cosmetice si produse de calitate pentru ingrijirea bebelusilor pe care le putem achizitiona la cele mai avantajoase preturi.