Cum alegi cel mai bun topper de saltea prin toppere.ro

Somnul constituie o piesa de baza pentru o buna energie, concentrare si randament pe parcursul zilei, de aceea, acesta trebuie sa fie unul de calitate. Iar un somn de calitate depinde de suprafata pe care te odihnesti. Este esential sa cauti o suprafata cat mai comoda, iar in functie de necesitatile tale sa optezi pentru una ferma sau mai moale. Un topper de saltea poate fi solutia ideala pentru a iti spori confortul, iar mai mult decat atat, constituie o investitie mai mica decat daca ai achizitiona o saltea noua.

Cum alegi topper-ul potrivit? In mod cert, acesta trebuie sa indeplineasca anumite particularitati. Unele pot fi generalizate, insa altele vor avea in vedere nevoile personale. Este esential sa fiti bine informati, sa cunoasteti toate detaliile necesare pentru a face o alegere pe masura.

In primul rand, trebuie sa iei in calcul ce fermitate ai vrea sa aiba produsul. In functie de situatia in care te afli, vei alege corespunzator. Astfel, daca ai o saltea ortopedica prea dura si doresti sa obtii o suprafata mai moale, atunci ar trebui sa te orientezi catre un topper  mai moale. Daca totusi te confrunti cu anumite probleme la nivelul spatelui, atunci ideal ar fi sa optezi pentru un model  mai tare.

De asemenea, si grosimea produsului este esentiala. Exista modele cu grosimi ce pornesc de la 1.5 cm si ajung pana la 10 cm. Pentru un efect discret, poti alege unul mai subtire. Insa, daca suprafata de dormit este una incomoda, salteaua este prea veche sau creeaza un real disconfort, trebuie sa iti orientezi atentia catre un model cu fermitate cel putin medie. Modelele realizate din spuma poliuretanica si latex sunt acelea care oferea cele mai multe nivele de fermitate, precum si multe variante de dimensiuni.

In cazul in care esti si posesorul unei alergii, atunci ar trebui sa ai in vedere ca topper-ul ales sa aiba proprietati hipoalergenice, pentru a reduce riscul alergiilor, dezvoltarea mucegaiuui si a bacteriilor. Spuma cu memorie preiznta o structura suficient de densa incat sa nu permita acarienilor sa se dezvolte in interiorul sau. De asemenea, latexul  natural dispune de proprietati benefice eliminand eficient umezeala rezultata in timpul somnului. In acelasi timp, materiale sigure in acest sens ar mai fi si lana si bumbacul.

La polul opus, nu sunt recomandate pentru persoanele sensibile topperele umplute cu puf sau pene, caci ar putea stimula reactii neaplcute.

Referitor la intretinerea topper-ului, acest aspect nu ar trebui sa te puna in dificultate. Insa, trebuie sa stii ca exista pe piata toppere care dispun de husa detasabila, dar si care au husa fixa. Daca stii ca vei lua topper-ul in foarte multe drumetii, excursii si deplasari, cel mai probabil, ar fi indicat sa iei un model cu husa detasabila. Acest lucru iti permite sa asiguri o buna igienizare pordusului. Pe de alta parte, trebuie sa stii ca topperele umplute cu puf si pene sau cele realizate din bumbac, pot fi spalate fara probleme in masina de rufe. Cele umplute cu lana se vor spala la masina daca si numai daca eticheta indica acest lucru. Pe de alta parte, topperele din latex ori spuma nu vor putea fi spalate in masina de rufe si nici macar inmuiate in apa. In cazul in care se murdaresc, atunci petele vor fi curatate local doar cu un burete inmuiat in apa calduta.

Densitatea topper-ului este un alt subiect de discutat. Daca esti in situatia in care te confrunti cu probleme la nivelul coloanei sau articulatiilor, atunci este necesar sa te orientezi catre un model cu densitate mare, de cel putin 85 kg/mc. Acest gen de topper iti asigura o sustinere corecta a corpului si o pozitie buna coloanei vertebrale, ameliorand inlcusiv punctele de presiune. Insa, daca nu ai vreo problema de sanatate, poti alege un model cu densitatea de 65-85 kg/mc. Acestea sunt mai putin dure si ofera un suport eficient corpului. Ultima categorie este reprezentata de modelele cu densitate scazuta, sub 65 kg/mc, ce se adapteaza la forma corpului, insa ofera o sustinere mai mica. Acest gen de toppere poate fi folosit daca ai o saltea ferma.

Care sunt dimensiunile corecte ale topperului? Acestea depind doar de suprafata pe care doresti sa il asezi, fie ca este vorba de o saltea sau chiar despre o canapea. Suprafata lui trebuie sa corespunda cu suprafata pe care va fi asezat.

Pe piata exista foarte multe variante de toppere care te pot pune in dificultate. In mod cert, unele sunt calitative, altele nu. Pentru a afla de fiecare data informatii utile, dar si pareri direct de la clienti, o idee excelenta este sa cauti produsul care te intereseaza pe www.toppere.ro. Alege de fiecare data sa fii informat, pentru ca a cumpara din impuls fara o cercetare in prealabil poate determina nemultumiri ulterioare. Atunci cand esti informat iti este mai usor sa optezi pentru produsul care sa iti satisfaca integral nevoile.

toppere toppere saltea cel mai bun topper de saltea