Creșteri spectaculoase la vacanțele estivale pe curse charter

Christian Tour,cea mai mare agenție de turism din România, a încheiat sezonul de vară cu ocreștere de 20% a cifrei de afaceri. Bine capitalizată, agenția a lansat deja oparte din pachetele pentru vara 2017 cu reducere de până la 50%. În paralel, aconceput, în premieră, o cursă charter spre Gran Canaria.

 

200.000 de turiști până în lunaseptembrie 2016

Aproximativ 200.000 de turiști aucumpărat pachete de 62 de milioane de euro, de la începutul anului până înseptembrie 2016, arată bilanțul intermediar al turoperatorului Christian Tour. Jumătatedintre aceștia au călătorit pe cursele touroperate de cea mai mare agenție dinRomânia, atingându-se astfel un grad de ocupare a charterelor de 95% pe întregsezonul.

 

În topul celor mai îndrăgite destinații,pe primul loc se află Antalya, urmată de Creta, Corfu,  Zakynthos și stațiunile din Bulgaria. „Suntem dejafoarte aproape de cifra de afaceri pe care am estimat-o pentru anul 2016 pe totgrupul Christian Tour, şi anume 75 de milioane de euro. În sezonul2016, pe lângă sejururi, au fost foarte căutate circuitele către Elveţia,Cehia, Italia, Anglia, Israel, Croatia, Spania sau țările nordice(Scandinavia).

Celor 200.000 deturiști care au călătorit cu noi până în septembrie li se vor adăuga cliențiidin sezonul toamnă-iarnă, care au anul acesta la dispoziție pachete speciale:Dubai, schi, Senior Voyage și Winter Sun (creat special pentru amatorii devacanțe în locuri exotice), dar și piețele de Crăciun sau Revelionul.”, declară Marius Pandel, CEO Christian Tour.

 

Charterul de Gran Canaria – premierăabsolută

Revelația verii 2016 a reprezentat-oSpania, cu destinații precum Tenerife, Mallorca, Ibiza sau Costa Brava, care auatras un număr mare de turişti români pe durata sezonului estival abiaîncheiat. Stimulată de apetitul turiștilor pentru vacanțele în spațiul culturaliberic, echipa de la Christian Tour a pregătit turiștilor români o surprizăinteresantă: charterul de Gran Canaria.Destinația, disponibilă din vara lui 2017, se bucură acum de zbor charterdirect din Bucureşti.

 

În plus, pe multe dintre destinaţiilepopulare de vacanță din Grecia, Turcia sau Spania, turoperatorul introduceplecări din orașe care până acum nu beneficiau de zboruri directe către acestedestinații. Vizate sunt, în special, aeroporturile din Timişoara, Cluj Napoca,Iaşi, Craiova.

 

Maimult decât atât, pentru sezonulvară 2017 intenţionăm să includem în oferta de sejur şi alte destinaţiiinedite, precum: Italia (zonele Calabria, Rimini-Lido di Jesolo şi Sicilia),plus Croaţia şi Muntenegru. Acestea fiind destinaţii tot mai solicitate decătre turiştii noştri.”,declară Marius Pandel, CEO ChristianTour.

 

Atenţie! Rezervădin timp. Early Booking de până la 50%, cu avans de doar 25 euro

Pentru Christian Tour, una dintrecele mai importante perioade din an o reprezintă lansarea ofertelor earlybooking. Anul trecut, în perioada octombrie-decembrie 2015, acest program a generat circa 40% dintreînscrierile pentru sezonul de vară 2016.

 

Reducerile de pînă la 50%, aplicatevacanțelelor cumpărate până pe 15 decembrie, sunt foarte căutate de cătreturiștii români în special pentru destinații precum Spania, Grecia, Turcia sauBulgaria. La înscriere, turiștii plătesc un avans de doar 25 de euro, iardiferența o achită cu până la 21 de zile înainte de data plecării.

 

 „Perioadaoctombrie-decembrie este ideală rezervării unui sejur pentru vara anuluiurmător. Pentru 2017 recomandăm ca rezervările să fie efectuate cât mai dintimp. Asta deoarece există un interes crescut pentru destinaţii din Grecia sauSpania şi pot apărea frecvent situaţii de lipsă a disponibilităţii pentruanumite perioade din sezon. Situaţia politică incertă din anumite destinaţiituristice intens frecventate de turişti în anii trecuţi, precum Egipt sauTunisia, dar şi anumite reticenţe în ceea ce priveşte situaţia din Antalya şiTurcia în general, determină un mare aflux de turişti din Europa de Vest cătreGrecia şi Spania.

 

Christian Tour având contractesemnatepe mai multe sezoane, a reuşit săpăstreze tarife similare ultimului sezon şi pentru 2017. În plus, rezervarea cumai multe luni înainte oferă turiştilor destinaţii şi hoteluri pe alese şidisponibilitate garantată.” detaliază MariusPandel, CEO Christian Tour.

 

Românii preferă hotelurile de 3* - 4*all inclusive

Cei mai mulți turiști aleg vacanțe îndestinaţiile charter celebre (Grecia, Turcia, Spania sau Bulgaria) și opteazăpentru hoteluri de 3 și 4 stele, all inclusive. „Acest tip de pachete este căutat, în mod special, de familiile cu copii.În general, doresc să-şi stabilească din timp vacanţa, să profite de reducerileconsistente, avantajul fiind că pot achita în mai multe tranșe. În plus, ştiuexact ce perioade își pot rezerva, datorită vacanțelor copiilor.”,completează Nicolae Băjenică, Director de vânzări al Christian Tour.

 

Despre DiviziaChristian Tour Internaţional

La începutul anului, Christian Toura făcut un pas decisiv în dezvoltarea piețelor de ”outgoing” din jurulRomâniei, deschizând sub brandul propriu, agenţii în Budapesta, Varșovia,Belgrad şi Chișinău.

 

Turoperatorul român s-a concentrat pedouă tipuri de produse turistice: pe de-o parte a venit cu pachete proprii devacanţe pe charterele cu avionul şi autocarul către destinaţii din Grecia şi Turcia,iar pe de alta a adaptat programele de circuite culturale, toate după rețetafolosită cu succes şi în România.

 

Rezultatele obţinute de DiviziaInternaţională Christian Tour în primele luni de la deschidere sunt conformașteptărilor, ridicându-se la o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane deeuro. Agenția preconizează că în 2017 va vinde pe aceste pieţe vacanţe învaloare de 6 milioane de euro, iar pentru 2018 mizează pe vânzări de 17-20milioane de euro în toate sediile din Polonia, Ungaria, Serbia şi RepublicaMoldova.

 

Unul din atuurile importante îlreprezintă diversificarea produsului oferit pe aceste pieţe. Pentru perioadaurmătoare se pregătește lansarea conceptului Senior Voyage prin programepersonalizate cu plecări din oraşele cele mai importante ale Poloniei,Ungariei, Serbiei sau Republicii Moldova către destinaţii Senior Voyage dejacelebre: Spania, Italia, Franţa, Elveţia sau Dubai, şi cu ghizi însoţitorivorbitori în limbile acestor ţări.

 

De asemenea, Divizia InternaționalăChristian Tour va continua extinderea produselor charter pentru aceste pieţe cudestinaţii din Grecia şi Spania, dar şi cu Dubai sau unele programe exotice.Totodată, va promova  o serie de programeturistice în România, cu ghizi vorbitori de limba poloneză, maghiară sau sârbăşi trasee care vor include cele mai frumoase destinaţii turistice din ţaranoastră: Maramureş, Delta Dunării şi Dobrogea, Bucovina, Transilvania, Banatulsau Oltenia de sub munte.

 

În 2017, Christian Tour împlinește 20 deani

 

ChristianTour, cea maimare agenție de turism din România, împreună cu toate companiile din grupulsău, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane deeuro, cifră care o clasează pe primul loc în topul agențiilor de turism dinRomânia. Cu o istorie de aproape 20 ani în piața de turism autohton, ChristianTour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patrufiliale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rămânând încontinuare cel mai mare tour operator pe vacanțe de tip charter din România șilider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cuacesta.

Christian Tour lansare pachete de vara 2017 Early Booking 2017