Conferinta de deschidere a mandatului 20102011 Delegat de Tineret la ONU

ONG

 

Consiliul Tineretului din România-CTR a organizat Luni, 21 Iunie și Marþi, 22 Iunie 2010 Dezbaterea Finalã în cadrul Procesului de Selecție a Delegaților de Tineret la Națiunile Unite pentru mandatul 2010-2011, respectiv Conferinþa de lansare a mandatului 2010-2011-Delegat de Tineret la Naþiunile Unite.

 

 

 

 Evenimentele fac parte din Programul “Delegat de Tineret la Naþiunile Unite”, cel mai important program internaþional de stimulare a participãrii active a tinerilor și de reprezentare a lor în cel mai mare for decizional. Programul este implementat în România de Consiliul Tineretului din România cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe ºi Autoritatea Naþionalã pentru Sport ºi Tineret.

 

 

 

La Dezbaterea Finalã au participat membrii juriului, reprezentând instituțiile partenere și organizații membre ale Consiliului Tineretului din România, precum și partenerii consultativi ai Programului. În urma probelor, Delegații de Tineret la Națiunile Unite pentru mandatul 2010-2011 au fost desemnați Domniºoara Florentina CÃRBUNARU și Domnul Ciprian MÂRZA.

 

 

 

Având în vedere selecția acestora, Conferința de lansare a mandatului 2010-2011 în cadrul Programului Delegat de Tineret la Națiunile Unite a urmãrit conturarea, alãturi de reprezentanții ai partenerilor consultativi, dar și alți tineri neafiliați a prioritãþilor mandatului 2010 – 2011 în contextul Anului Internaþional al Tineretului (August 2010 – August 2011) ºi al Summitului de evaluare a atingerii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (20 – 22 Septembrie a.c.), ambele iniþiative ale Organizaþiei Naþiunilor Unite.

 

 

 

Totodatã, Conferinþa a marcat ºi primul discurs comun al Delegaþilor de Tineret ai României la Naþiunile Unite, centrat pe nevoile tinerilor români ºi contextul internaþional în care se desfãºoarã mandatul lor. 

 



Programul Delegat de Tineret la Naþiunile Unite este susþinut financiar ºi de Coca Cola HBC România.

 Mulþumim pentru sprijin în organizarea evenimentelor Institutului Cultural Român ºi Barmania.