Concert Matei Bucur Mihaescu in Festivalul George Enescu

Din programul evenimentelor prestigiosului festival face parte, in acest an, si un concert special, oferit de un tanar recunoscut, considerat genial datorita complexitatii compoziţiilor sale, cat şi pentru calitaţile interpretative.

Matei Bucur Mihaescu are 16 ani, iar pentru lucrarile compuse inca de la varsta de 7 ani si stilul abordat este considerat de specialisti un posibil urmaş al lui George Enescu. Despre el, compozitoarea prof. Ana Maria Cretan spune: „Maniera in care Matei scrie lucrari pentru pian, orchestra şi cor este una cu totul speciala si foarte asemanatoare marelui George Enescu. Muzica sa este foarte sensibila si nationala, in stiluri variate, specifice marilor compozitori romani. Cele peste 80 de lucrari pe care Matei le-a compus intr-o perioada atat de scurta, il prezinta ca pe un autor roman patruns de valorile nationale, autentice romanesti. Iar faptul ca el reuseste, la o varsta atat de frageda, sa fie un muzician total - pianist, compozitor si dirijor - constituie o apropiere evidenta de geniul marelui George Enescu.”

In cadrul Festivalului, Matei va prezenta iubitorilor muzicii clasice compoziţii proprii, care au fost interpretate pe scene de prima marime de catre artişti de prestigiu - orchestre, coruri, solisti – sub bagheta unor mari maeştri dirijori.

In cadrul acestei editii a Festivalului, in Piata George Enescu vor rasuna, sub bagheta lui Matei Bucur Mihaescu, acordurile „Simfoniei nr. 1 in Do Major” - lucrare muzicala baroca in 5 parti compusa in stilul marilor compozitori francezi ai epocii. Din programul concertului, care il are ca protagonist pe Matei Bucur Mihaescu, va mai face parte si lucrarea ,,Ave Maria”,o creatie a tanarului compozitor care a impresionat publicul, starnind o vie emoţie, inca de la prezentarea sa, in premiera, in anul 2010, pe scena Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Alaturi de Matei Bucur Mihaescu, in cadrul aceluiasi concert, vor evolua tineri muzicieni, elevi si studenti talentati, membri ai orchestrei CaMMerata, fondata de Matei Bucur Mihaescu in anul 2008.

Pentru talentul si activitatea sa de exceptie, Matei este sprijinit in dezvoltarea sa de catre Fundatia Dan Voiculescu, in calitate de bursier al fundatiei si membru al Clubului de Excelenta.

Festivalul George Enescu Fundatia Dan Voiculescu Matei Bucur Mihaescu concert CaMMerata