Cãlãtorești ca un rege cu Memento Bus

În urmã cu câteva luni Memento Bus, divizia de transport a Grupului Christian  Tour, schimba radical fața turismului cu autocarul din România. În locul curselor aglomerate, cu minibuze și autocare prãfuite, cu spații minuscule între scaune și șoferi nepoliticoși, cel mai mare turoperator din România propunea noul concept de smart cost bus. Sloganul lor: ”Cãlãtorește ca un rege cu Memento Bus și bucurã-te de prețuri inteligente, siguranțã,  confort maxim.”



Cea mai mare caravanã din turismul românesc



De curând, încã zece autocare Neoplan moderne au intrat în flota Christian Tour. Valoarea totalã a investiþiei se ridicã la aproximativ trei milioane de euro, iar vehiculele sunt operate în special pe cursele lungi, pe toate destinațiile interne și externe ale  tour-operatorului român, în funcþie de sezonalitate. Autocarele își încep cursele cu ceea ce Memento Bus a numit ”Cea mai mare caravanã din turismul românesc”.



Aproximativ 150 de jurnaliști, bloggeri, agenți de turism, oameni de marketing, specialiști în industria transporturilor, etc. vor fi tratați asemeni unui rege. Pe durata unei zile, în timp ce cãlãtoresc de la București la Castelul Peleș, se vor rãsfãța cu serviciile moderne de la bordul autocarelor noi-nouțe, dotate cu tot confortul, vor degusta bunãtãþile locale și vor descoperi o mulțime de lucruri interesante despre turismul în România, cu autocarul. Evenimentul este organizat în parteneriat cu MHS Truck & Bus Group, reprezentantul MAN în România, compania de la care au fost achiziþionate noile autocare.



Siguranțã, prețuri bune și confort



Autocarele Neoplan model Cityliner și Tourliner Christian se adaugã flotei de 15 autocare ºi mai multe vehicule de capacitate micã, operate  deja de cãtre Memento Bus. În contextul creºterii activitãþii ºi implicit a numãrului de curse charter cãtre destinaþii precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Christian Tour alocã o importanã deosebitã și turismului românesc.



La capitolul utilitãți pentru sporirea confortului pasagerilor Memento Bus țintește cele mai înalte standardele internaționle. Din pachet nu lipsesc: sistem multi-media cu DVD, CD player, monitoare LCD ºi navigaþie, frigider, bucãtãrie, toaletã, sistem performant de aer condiþionat, Wi-Fi ºi scaune premium pentru pasageri (cu tapiþerie mixtã textil plus piele, mãsuþã rabatabilã, spãtar ajustabil, extensie lateralã spre culoar, suport pentru picioare ºi plasã pentru reviste).



Astfel, odatã cu înnoirea parcului auto s-a efectuat verificarea ºi upgradarea tuturor vehiculelor din flotã, încât fiecare autocar sã ofere un nivel similar de confort. Cursele au prețuri foarte bune, și un drum de la București la Constanța, Bașov, Tulcea, Cluj Napoca, Timișoare, Oradea etc. începe de la doar 1 euro/sens.



De altfel, politica tarifarã flexibilã ºi preþurile dinamice în funcþie de data rezervãrii biletului sau de cursa aleasã, dar ºi facilitãþile multiple de rezervare, se dovedesc a fi atuurile cu care Memento Bus intrã pe piaþa curselor turistice cu autocarul. Astfel, cu cât rezervã mai din timp, cu atât turiºti au oportunitatea de a obþine un tarif mai bun. Acest sistem fiind similar politicii tarifare practicate de companiile de transport aerian low cost.



Promovarea online și în agenții proprii în multe țãri europene



”Cel mai mare succes în comercializarea biletelor îl au canalele on-line”, declarã Marius Pandel, General Manager Christian Tour. În urma unei cercetãri de piaþã proprii a reieºit faptul cã un numãr mare de turiºti îºi achiziþioneazã pachetele de vacanþã sau serviciile de transport în acest mod. În paralel, clienþii pot accesa ofertele în cele 30 de agenþii proprii din toatã þara, dar ºi la ceilalþi parteneri distribuitori.”



În sensul optimizãrii accesului cãlãtorilor la biletele Memento Bus, a fost construitã o platformã online dedicatã, unde se pot achiziþiona biletele cu pânã la 24 ore înainte de cãlãtorie. Modalitãþile de platã sunt diverse: de la plata online cu cardul, la plata POS/cash în agenþii. În plus, începând cu 1 iunie a.c. va fi disponibilã ºi plata prin SMS.



”În strãinãtate, funcþioneazã agenþiile Memento Holidays Antalya (cu investiþie ºi capital românesc), Memento Holidays Spania, Memento Hotels din Grecia (pentru divizia hotelierã), precum ºi cele patru sedii Christian Tour din Republica Moldova, Polonia, Ungaria ºi Serbia, care la cerere pot vinde ºi serviciile Memento Bus. Așadar avem o paletã largã de canale de distribuție la nivel european.”, a adãugat Marius Pandel, General Manager Christian Tour.



Optimizarea utilizãrii flotei, cheia eficienþei



Autocarele de 60 de locuri sunt necesare în special în perioadele de vârf sau pe destinaþiile cãtre care existã un numãr mai mare de turiºti. Un exemplu foarte bun în acest sens este Corfu, unde anul trecut Christian Tour a trimis cca. 10.000 de turiºti, din care aproximativ 60% au solicitat transport cu autocarul.



„Vehiculele pleacã toate odatã ºi este util sã gestionãm mai puþine maºini, cu mai mulþi pasageri. Reuºim în plus sã optimizãm ºi cheltuielile de operare. Întreaga flotã deserveºte transportul cãtre destinaþiile turistice externe: cursele charter, circuitele cu autocarul în Europa, dar ºi programul Senior Voyage. Astfel, în perioadele capete de sezon (martie-mai ºi septembrie-noiembrie), autocarele sunt trimise - cu tot cu ºoferi ºi ghizi - în destinaþii cum ar fi Costa Brava, Costa del Sol, Coasta de Azur, Napoli etc. ºi efectueazã excursiile locale de acolo. Practic, deservesc nevoile Christian Tour la destinaþie.”declarã Marius Pandel – CEO Christian Tour – Memento Bus.



În decembrie sunt operate de regulã programe de tip circuit ºi city-break, inclusiv în România. Pe toatã perioada verii se efectueazã curse cãtre litoral, cãtre munte, iar de sãrbãtori sunt curse speciale cãtre Maramureº, Bucovina etc., în funcþie de cererea din piaþã. Recent, au fost introduse curse ocazionale cãtre Electric Castle ºi Untold, cele douã evenimente care vor avea loc în varã la Cluj-Napoca, ºi nu este exclusã operarea unei curse cãtre Sighiºoara, pe perioada festivalului. Evenimentele culturale atrag ºi turiºti strãini, astfel cã toate cursele Memento Bus se opresc ºi la aeroport, pentru cã în prezent nu existã soluþii prea bune de transfer de la Otopeni cãtre diferite destinaþii din þarã.



Cursele Memento Bus vor fi updatate în fiecare sezon ºi vor fi introduse noi destinaþii în portofoliu. În prezent, este disponibilã grila de varã cu date de cãlãtorie pânã la 30 septembrie 2016, disponibile online pe www.mementobus.com

Memento Bus Christian Tour MAN smart cost bus confort