Ce sunt serviciile de înregistrare domenii și de ce avem nevoie de ele în lansarea unui proiect online?

Trăim într-un secol în care mediul virtual a devenit un stil de viață pentru omul modern. Acesta îl ține la curent cu cele mai noi informații, îi permite să comunice eficient, dar și să facă diverse cumpărături de oriunde și oricând. Mai mult decât atât, mediul online a devenit unul cu un potențial uriaș pentru comerț, astfel că nu este de mirare faptul că din ce în ce mai mulți oameni doresc să lanseze diferite business-uri în această sferă. Unul dintre cei mai importanți pași din procesul de lansare al unei afaceri este reprezentat de înregistrarea unui nume de domeniu. Practic acesta reprezintă un serviciu prin care un site începe a exista, însă concomitent sunt necesare și cele de găzduire web.

Serviciile de înregistrare domenii sunt astăzi mai ușor de regăsit ca oricând având în vedere că există numeroase companii ce îți pot pune la dispoziție astfel de servicii. Pasul mai complicat este cel al alegerii unui nume pentru viitoarea afacere. Având în vedere că există aproape 2 miliarde de site-uri online, alegerea unui nume de domeniu unic și inspirat s-ar putea dovedi o provocare de zile mari. Care este însă, importanța serviciilor de înregistrare domenii si ce impact pot avea acestea asupra unei afaceri online?

Asigură o parte din existența unui site

Unul dintre detaliile ce transformă serviciile de înregistrare domenii într-unele absolut esențiale reiese din faptul că acestea asigură o parte din existent unui site. Fără a avea un nume de domeniu unic (o adresa web), un site nu poate exista sub nicio formă. Alături de acest serviciu însă, este necesar să existe simultan în prealabil și un serviciu de web hosting, cel prin care datele unui site sunt stocate pe un server. Fără aceste două servicii, un site nu va putea fi accesat de către niciun utilizator, așadar se poate spune că el nu există.

Este adresa web propriu-zisă a unui site

Deși în termeni de specialitate aceasta este denumită domeniu web, de facto ea reprezintă adresa web asociată unui site, cea pe care utilizatorii o introduc pentru a ajunge pe un site. În alegerea acesteia, ai posibilitatea de a alege un nume de domeniu relevant pentru activitatea pe care o desfășori sau un nume de domeniu pe care sa îl transformi ulterior într-un brand. Spre exemplu, daca oferi cazare in Sebeș, poți opta pentru un nume de domeniu format din cuvânt cheie sau poți opta pentru un nume de domeniu similar cu cel al pensiunii sau hotelului pe care îl administrezi.

Este identitatea unei afaceri online

Poate părea un aspect greu de crezut, însă numele de domenii nu ar trebui niciodată alese la întâmplare. De ce? Pentru că ele sunt primul element cu care utilizatorii intră în contact. Dacă numele de domeniu nu inspiră încredere, există șanse destul de mari ca site-ul să fie evitat. Desigur vei putea alege orice nume de domeniu disponibil, în special dacă dorești să te focusezi pe branding, însă este recomandat să îl alegi cu atenție sporită.

În general, un nume de domeniu bun este unul ce poate fi scris și memorat cu ușurință, de aceea este recomandat să eviți pe cât posibil numele de domenii lungi sau care au în componența lor cifre si simboluri.

 

 

inregistrare domenii cazare sebes