Ce sa faci in cazul unui accident cu autoturismul companiei de inchirieri masini?

Motivele pentru care oamenii apeleaza la servicii de inchirieri masini pot sa difere: unii aleg aceasta modalitate de transport in concedii, altii trebuie sa participe la o intalnire de business sau la un eveniment privat, precum o nunta sau un botez. Insa, indiferent de scopul lor, clientii unei astfel de companii isi doresc ca toate lucrurile sa decurga conform planului, iar ei sa ajunga rapid si in siguranta la locul stabilit. Cu toate acestea, uneori au loc accidente sau alte incidente care, de cele mai multe ori, nu se petrec din vina soferului.

Chiar daca ti-ai dori sa nu ai parte niciodata de asa ceva atunci cand apelezi la servicii de inchirieri masini, trebuie sa fii pregatit pentru orice eventualitate. Intr-o astfel de situatie, cel mai important este sa nu intri in panica, pentru ca altfel ai inrautati situatia, ci sa respecti o serie de pasi care vor ajuta la remedierea ei.

In primul rand, prin contractul pe care il semnezi cu societatea de inchirieri masini, te angajezi sa respecti interesele acesteia si ale companiei de asigurari. Astfel, in cazul unui accident, furt sau al distrugerilor provocate autovehiculului, trebuie sa obtii numele si adresele martorilor oculari si ale partilor implicate si sa nu abandonezi masina de inchiriat, fara ca aceasta sa fie pazita. Totodata, trebuie sa anunti telefonic proprietarul autoturismului, in maximum 3 ore de la producerea oricarui incident.

De asemenea, dupa producerea unui accident, furt sau a altor pagube legate de autoturismul companiei de inchirieri masini, trebuie sa obtii de la cea mai apropiata circa de politie urmatoarele doua documente esentiale:

- raportul politiei / anexa 2, semnat si stampilat de ofiterul care l-a intocmit; acesta este obligatoriu, indiferent ca accidentul s-a produs ca urmare a conducerii masinii sub influenta alcoolului sau nu;

- autorizatia de reparare cu semnatura ofiterului care a redactat-o si stampila sectiei de politie sau direct de la asigurator, in situatia in care in accident nu sunt implicate alte persoane ori autovehicule.

Important! In cazul in care nu prezinti documentele de mai sus sau se constata ca ai incalcat legile statului roman, ale Codului rutier sau ale contractului cu compania de inchirieri masini, vei fi tras la raspundere pentru toate pagubele, costurile sau pierderile cauzate proprietarului autoturismului.

De asemenea, in momentul in care semnezi contractul cu compania de inchirieri masini, devii responsabil si esti de acord sa platesti toate cheltuielile si valoarea pagubelor in urmatoarele situatii:

- exploatarea improprie a autoturismului, inclusiv prin scaderea necontrolata a nivelului uleiului sau supraincalzirea motorului;

- taierea, inteparea sau explozia anvelopelor;

- suprasolicitarea componentelor instalatiei electrice;

- conducerea pe drumuri inundate;

- nerespectarea regulilor privind siguranta traficului si transportul bagajelor;

- pagubele produse banchetelor, mochetei, tapiseriei sau altor elemente interioare ale masinii;

- folosirea autoturismului in curse, intreceri sau antrenamente.In loc de concluzie, te putem asigura ca, daca vei trata autoturismul companiei de inchirieri masini ca si cand ar fi proprietate personala, nu vei ajunge niciodata in situatia de a plati bani in plus, pe langa cei stabiliti in contract. In cazul unui accident sau al altui incident care nu s-a produs din vina ta, va trebui, insa, sa respecti pasii descrisi mai sus.

Inchirieri masini FocusRent

Inchirieri masini FocusRent

inchirieri masini