Cat de importanta este protectia unei casti moto atunci cand circuli cu motocicleta?

Achizitia unei motociclete este fara doar si poate o decizie cat se poate de importanta in conditiile in care aceasta presupune o investitie destul de importnata, insa atunci cand mersul pe motocicleta devine o pasiune, cu siguranta acest lucru nu reprezinta un impediment mare. Achizitionarea unei motociclete insa presupune in acelasi timp si o responsabilitate mare avand in vedere ca o secunda de neatentie ne poate costa propria viata. Pentru iubitorii de adrenalina, motocicleta este cu siguranta o achizitie deosebit de importanta. Un lucru esential de luat in calcul atunci cand se face o astfel de achizitie este si siguranta, iar la acest capitol, una dintre modalitatile cele mai practice prin care se poate spori acest lucru este desigur prin intermediul echipamentului de protectie moto.

Echipamentul de protectie moto, din care face parte si o pereche de casti moto,  dupa cum si numele ii spune are rolul de a aduce un plus de siguranta si in situatii limita, chiar si acela de a ne salva viata. Chiar daca multi dintre cei care conduc astazi o motocicleta aleg sa poarte doar casca avand in vedere ca doar aceasta este prevazuta in legislatie ca fiind obligatorie, cert este faptul ca un echipament de protectie complet reprezinta unica modalitate prin care putem beneficia de un grad de siguranta mai ridicat. Achizitionarea de echipamente de protectie moto nu ar trebui sa mai puna mari probleme astazi avand in vedere ca poate fi achizitionat si prin intermediul a numeroase magazine de profil. 

Iata cateva motive pentru care aceste echipamente moto de protectie sunt atat de importante!

 

Casca moto este cea mai importanta componenta a echipamentului de protectie, asa ca alegerea castii potrivite este foarte importanta.

Scopul principal al unei casti moto este, fara indoiala, protejarea capului in cazul unui accident. Dar multa lume scapa din vedere si un alt aspect, la fel de important, confortul. Daca atunci cand e nevoie casca nu te protejeaza… jocul este ca si terminat. Dar accidentele se intampla foarte rar, asa ca nimeni nu isi doreste sa ai parte de unul, ci sa te bucuri de calatorii lungi si frumoase.
Image

Protectia capului

Protectia oferita de casca moto ar putea fi clasificata in câteva categorii:

Protectie la impact – este cea mai importanta. In cazul unui soc puternic, casca trebuie sa reziste. Daca nu rezista si se sparge, atunci se va sparge si capul. Din fericire, castile bune rezista unui impact foarte mare. Poti sa dai cu un baros in ele si tot nu se sparg. Dar acest lucru nu este de ajuns. O casca buna trebuie sa protejeze exteriorul, dar mai ales interiorul, creierul. Si aici e problema cea mai mare. 

Protectie la abraziune – in general, atunci cand cazi nu ramai lipit de asphalt, ci aluneci în continuare în virtutea inertiei. Poti sa aluneci si cateva zeci de metri, iar dupa cum stii, asfaltul este foarte abraziv. Aici are din nou un rol important stratul exterior al castii.

Casca motocross, de exemplu, trebuie sa reziste ca fata ta sa nu sufere leziuni majore!

Protectie termica – casca nu contine materiale izolatoare termic, dar nici nu trebuie sa se topeasca in cazul abraziunii sau daca te trezesti cu capul lipit de motorul sau teava de esapament a motocicletei.

casti moto casca moto casca motocicleta