Care sunt principalele tipuri de bong si ce caracteristici au acestea

Fumatorii din intreaga lume folosesc bongurile ca metoda alternativa la tigari sau alte dispozitive de inhalat. Pentru a intelege mai bine care sunt principalele tipuri de bong si ce caracteristici au acestea, ar trebui sa vedem, in primul rand, ce este mai exact acest dispozitiv.

Ce este un bong?

In esenta, un bong este un dispozitiv de filtrare a apei care actioneaza intr-o maniera in care fumatorul va simti cat mai puternic aromele inhalate. Tutunul sau ierburile sunt filtrate printr-un sistem de apa incorporat in bong, asigurand prin actiunea sa faptul ca toxinele sunt indepartate. Foarte putine persoane stiu ca un bong are capacitatea de a elimina multi dintre agentii cancerigeni care pot fi asociati cu fumatul si, daca este folosit corespunzator, iti va oferi o experienta unica a fumatului. 

Care sunt principalele tipuri de bong si ce caracteristici au?

1. Bong din sticla

Sticla este cel mai popular material folosit in realizarea bongurilor, datorita faptului ca nu afecteaza aroma fumului. De asemenea, este foarte usor de monitorizat si de curatat acumularea de rasina intr-un bong de sticla, deoarece acesta este transparent. Gratie avantajelor pe care le are, un bong de sticla este mai scump decat alte tipuri. Un dezavantaj al unui bong de sticla este faptul ca se poate crapa sau sparge cu usurinta. 

2. Bong din plastic

Plasticul este cel de-al doilea material ca popularitate in productia de bonguri, deoarece este extrem de durabil si rezistent. Chiar daca scapi un astfel de bong din mana atunci cand tusesti (accident des intalnit in randul fumatorilor), acesta nu se va sparge. Bongurile din plastic sunt destul de ieftine in comparatie cu altele realizate din altfel de materiale. De asemenea, aceste tipuri de bong sunt excelente pentru calatorii, deoarece sunt trainice si nu se crapa precum sticla sau ceramica. Singurul dezavantaj al unui bong din plastic este faptul ca ar putea afecta usor gustul fumului pe care il inhalezi.

3. Bong din ceramica

Un bong realizat din material ceramic tinde sa fie mai greu si mai robust in comparatie cu celelalte materiale din aceasta lista. Din acest motiv, nu este indicat pentru calatorii sau pentru transport, deoarece este fragil. 

Bongurile ceramice sunt disponibile intr-o gama foarte variata de forme, dimensiuni si culori, datorita faptului ca lutul este extrem de maleabil si usor de utilizat. Aceste tipuri de bong sunt, de obicei, ceva mai scumpe decat bongurile din plastic, datorita muncii depuse pentru fabricarea lor. Desi un bong ceramic nu este tocmai potrivit pentru uzul zilnic, acesta este, cu siguranta, minunat pentru ocazii speciale sau pentru a fi asezat la loc de cinste ca obiect decorativ aparte intr-un dulap, intr-o vitrina sau pe un raft.

4. Bong din bambus

Bambusul este un alt material popular din care se realizeaza un bong. Bongurile de bambus pot varia ca modele: de la cele destul de simple (alcatuite doar dintr-un tub de bambus sigilat in partea de jos), pana la bongurile ceva mai complexe, ornate cu detalii din metal, lacuite si vopsite. Bambusul este, de asemenea, foarte durabil, ceea ce inseamna ca bongul tau poate rezista pentru totdeauna si poate fi transmis generatiilor urmatoare daca este intretinut corespunzator.

5. Bong din metal

Desi pare greu de crezut, metalul este si el folosit pentru a confectiona bonguri, cu toate ca aceasta practica nu este la fel de comuna ca in cazul sticlei sau plasticului. Metalul este foarte durabil si rezistent la socuri. De asemenea, este destul de ieftin. Dezavantajul bongurilor metalice este faptul ca ele pot afecta gustul fumului pe care il inhalezi si nu stii cand e timpul sa le cureti.

bonguri bong