Care sunt criteriile de selectie ale unui furtun hidraulic?

Exista dispozitive care au ca si componenta mai multe tipuri de furtunuri hidraulice, fara ajutorul carora nu ar putea sa functioneze. Intrebuintarile sunt vaste, se pot folosi la masini de spalat, la aparate electrocasnice si chiar si la biciclete.

Tehnovest este un magazin care are produse electrice, pneumatice si hidraulice. In cazul in care nu se gaseste pe stoc sau nu se fabrica componenta de la dispozitivul defectat, atunci se recomanda achizitionarea produselor care sa fie asemnanatoare in proportii mare fata de cele originale. 

De asemenea se poate ca aceste furtune hidraulice sa se defecteze si sa trebuiasca inlocuite. Aici insa apare o mica problema. Criteriul de selectie al produselor hidraulice difera in functie de dispozitivul pentru care este intrebuintat. Astfel, mai jos vor fi precizate cateva exemple de criterii ce trebuie indeplinite la cumpararea unei astfel de componente.

Materialul - trebuie ca materialul sa fie compatibil cu lichidul care trece prin furtun. Lichidul difera in functie de tipul de dispozitiv. Un exemplu de lichid este uleiul pe baza de petrol. Mai trebuie luat in considerare si gradul de indoire in functie de materialul din care este conceput.

Dimensiunea - daca intrebuintarea furtunului este de a-l inlocui pe cel defect, atunci se recomanda achizitionarea unuia cu aceeasi dimensiune, pentru a nu fi afectata durata si fluxul de transmitere al lichidului.

Componentele - cu cat se dau mai multe informatii despre componentele furtunului, cu atat mai calitativ este produsul deoarece el are si un strat de intarire si unul exterior protector. Ele au roluri si functii diferite – protejare impotriva ruginii, impotriva umezelii, abraziunii si altele.

Temperatura  -  in lista de proprietati a produsului este necesara si specificarea temperaturii la care poate sa fie supus. Deoarece, in cazul in care nu are rezistenta la temperaturi inalte, atunci se pot produce accidente sau scurgeri nedorite. In mod normal producatorii de furtune hidraulice specifica temperatura la care un aparat poate sa functioneze fara probleme.

La Tehnovest se pot gasi furtune hidraulice care sa le inlocuiasca pe cele defecte. Pe site sunt afisate produsele disponibile in stoc si pot fi accesate la www.tehnovest.ro.

tehnovest furtune hidraulice