Campania Nationala de consultari cu tinerii

ONG



Comunicat de Presă 

 

 

 

Consiliul Tineretului din România desfăşoară în perioada Septembrie – Noiembrie 2010 Campania NaÅ£ională „Implicare pentru Dezvoltare”, campanie de consultări cu tinerii ÅŸi responsabilii de politici pentru tineret” la nivelul tuturor celor opt regiuni de dezvoltare ale României.

 

Scopul Campaniei îl reprezintă consultarea directă a tinerilor la nivel naÅ£ional cu privire la problemele socio-economice È™i culturale cu care aceÅŸtia se confruntă, în vederea dezvoltării în mod sustenabil a comunităţilor prin dezvoltarea politicilor locale ÅŸi naÅ£ionale pentru tineret.

 

Campania este finanÅ£ată prin Programul ”Tineret în AcÅ£iune” al Comisiei Europene, AcÅ£iunea 5.1. – Întâlniri ale tinerilor ÅŸi ale responsabililor de politici de tineret ÅŸi se desfăşoară la nivel naÅ£ional în parteneriat cu Autoritatea NaÅ£ională pentru Sport ÅŸi Tineret.

 

Campania de consultări are loc în mod deosebit în contextul angajării României, în calitate de Stat Membru al Uniunii Europene, în implementarea Noului cadru european de cooperare în domeniul tineretului „InvestiÅ£ie ÅŸi Capacitare 2010-2018” ÅŸi a noii modaltăţi de realizare a dialogului structurat.

 

Tema cadru a campaniei se va centra pe dezvoltarea sustenabilă ÅŸi rolul tinerilor ... . Astfel, elemente esenÅ£iale în domeniul dezvoltării, precum progresul economic, democratic ÅŸi social vor fi teme predilecte ale discuÅ£iilor din cadrul seminariilor de consultări.

 

Activităţile din fiecare oraÅŸ, dedicate tinerilor cu vârsta între 14-30 ani din regiunea de dezvoltare aferentă, vor cuprinde în prima zi un seminar de consultări în cadrul căruia, tinerii alături de responsabilii pentru politicile pentru tineret vor identifica cele mai importante nevoi cu care aceÈ™tia se confruntă în sfera socială, economică ÅŸi politică a vieÅ£ii comunităţii.  

 

În cea de-a doua zi va fi organizată o conferinţă sub forma unei mese rotunde în cadrul căreia se vor discuta mecanisme de implementare a soluÅ£iilor, eventuale alternative pentru rezolvarea nevoilor respective precum ÅŸi modalităţi practice în care tinerii se pot implica în acest sens. 

 

 

 

Evenimentele de consultări vor avea loc dupa cum urmează: 

 

-         20-21 Septembrie: Cluj Napoca

 

-         23-24 Septembrie: TimiÅŸoara

 

-         27-28 Septembrie: BotoÅŸani

 

-         30 Sep – 1 Oct: Drobeta Turnu Severin

 

-         11-12 Octombrie: GalaÅ£i

 

-         14-15 Octombrie: Târgoviste

 

-         18-19 Octombrie: Sibiu

 

-         21-22 Octombrie: BucureÅŸti

 

-         10 Noiembrie: BucureÈ™ti - ConferinÅ£a naÅ£ională

 

 

 

În data de 10 Noiembrie la BucureÅŸti, proiectul se va încheia cu o Conferinţă naÅ£ională de prezentare a situaÅ£iei tineretului în România, situaÅ£ie concluzionată în urma consultărilor la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare.

 

Printre rezultatele aÅŸteptate se numără implicarea directă a aproximativ 240 de tineri, participarea a cel puÈ›in 30 de decidenÅ£i politici în domeniul tineretului, la nivel regional ÅŸi naÅ£ional, ÅŸi realizarea unui document final care să reflecte nevoile ÅŸi interesele tinerilor români È™i care ulterior să  poată fi folosit în formularea strategiilor naÈ›ionale pentru tineret.

 

 

 

Pentru  detalii suplimentare va rugăm să ne contactaÅ£i la:

 

Corina Pîrvulescu

 

Şef Departament Programe-Activităţi

 

Email: corina.pirvulescu@ctr.ro

 

Telefon: + +40-21-3100980

 

Websites: [site proiect]; www.ctr.ro

 

 

imiplicare dezvoltare consultari tineri autoritati