Cabinet Lichidator - servicii de lichidare judiciara

 

Domeniul juridic are o paleta larga de servicii si fiecare persoana juridica, ce detine o firma sau o afacere trebuie sa cunoasca anumite legi. Totul trebuie sa se integreze in anumite limite, sa respecte reguli si sa aiba toata documentatia la zi. Sunt totusi anumite cazuri in care succesul vizat la inceputul afacerii se divizeaza cu elementele realitatii si chartul care masoara demersul actiunilor ajunge la o valoare negativa.

 

Cazurile de disperare necesita si interventii pe masura, iar echipa Cabinet Lichidator dispune de persoane experimentate in domeniu, care cunosc toate procedurile necesare si detin informatiile care pot rezolva problemele de acest gen.

 

Cand apare lichidarea judiciara?

 

Termenul de lichidare judiciara se traduce in termeni uzuali ca si faliment. Acest proces necesita o procedura judiciara speciala si apare atunci cand societatea in cauza nu mai poate face plati creditorilor. Atunci cand firma nu castiga atat cat investeste, apare deficitul bugetar care nu ii mai permite sa ramana pe linia de plutire, adica sa functioneze.

 

Aceasta procedura presupune executarea bunurilor debitorului in scopul acoperirii datoriilor si platilor creditorilor, realizate prin patru etape care trebuie urmate. Orice firma aflata in aceasta situatie are nevoie de ajutor de specialitate care poate fi identificat in echipa Cabinet Lichidator, cu reprezentat Mihaela Monea.

 

Prima etapa este declararea falimentului care poate fi realizata la cerere. Aceasta cerere poate facuta de debitor, creditor sau din oficiu. Pentru fiecare dintre acestia exista anumite etape si reguli ce trebuie respectate, in functie de cine depune cererea.

 

Cea de-a doua etapa reprezinta efectele falimentului care pot fi patrimoniale sau nepatrimoniale. Cea de-a doua varianta presupune decaderea din unele drepturi a comerciantului. Efectele patrimoniale au ca si consecinta incetarea dreptului comerciantului de a face comert si toate datoriile existente devin scadente.

 

Cea de-a treia etapa este administrarea falimentului, care cauta sa indeplineasca anumite operatiuni precum constatarea patrimoniului, stabilirea pasivului a masei credale, lichidarea activului si plata creditelor.

 

Ultima etapa este redresarea judiciara in care se incearca acordarea de sanse a debitorului, pentru a putea sa isi continue activitatea comerciala. Redresarea este tot o procedura judiciara care are ca scop satisfacerea creditorilor. Toate aceste procese necesita ajutor si interventie de specialitate, regasite la Cabinet Lichidator.

 

Contact:

+4 0770 417 373

office@cabinetlichidator.ro.