Asociaţia Montană Carpaţi a pornit un proiect pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munților Cernei!

ONG

City Break în munţii Cernei este proiectul prin care Asociația Montană Carpați vrea să înlesnească accesul unui număr tot mai mare de turiști în zonă, contribuind astfel la creșterea cererii de servicii și produse locale.

Salvamont România împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General de Aviație sprijină proiectul cu un elicopter ce va transporta, pe 17 iunie 2020, pe creasta munţilor Cernei, materialele necesare amenajării de trasee turistice în zonă.

În luna iunie, Asociaţia Montană Carpaţi a dat startul proiectului City Break în munţii Cernei, finanţat de Fundaţia Orange, prin intermediul concursului “Susţine un ONG”, care încurajează participarea activă a angajaţilor companiei în proiecte sociale. Scopul proiectului este de a amenaja traseele turistice care ating cătunele din munţii Cernei şi a promova turismul ecologic.

 “Din punct de vedere al construcțiilor pe care trebuie să le realizăm, cea mai mare provocare este refacerea marcajului pe un segment de creastă de aproximativ 30 de kilometri. Cantitatea de materiale care trebuie distribuită de-a lungul acestor 30 de kilometri depășește 2500 de kilograme. Pentru aceasta, suntem bucuroşi că am primit sprijinul Salvamont România, care ne va ajuta cu un elicopter ce va transporta materialele din Valea Cernei până pe creastă.” spune Oana Blîndu, preşedintele Asociației Montane Carpați.

“Salvamont România sprijină orice inițiativă menită să asigure prevenirea accidentelor în munți pentru că dezideratul nostru principal nu este să salvăm ci să prevenim. Acesta este motivul pentru care ne alăturăm proiectului dedicat turiștilor montani dar în aceeași măsură și comunității locale” spune Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani România.

Asociația Montană Carpați este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2008 cu scopul de a promova patrimoniul montan al țării, mai ales  în rândul tinerilor și al copiilor. Principalele programe desfășurate sunt: “Voluntar în Carpați”,“Inițiere la înălțime”, “Și muntele e o școală”. În domeniul infrastructurii montane, Asociația care activează deja de 12 ani, a acoperit trasee ce însumează peste 3500 de km și deține experiența necesară pentru a fi, după Salvamont, organizația cu cel mai mare volum de lucrări în domeniu.

Salvamont România este unicul serviciu de salvare montană din România. Sigur, rapid, eficient și întotdeauna alături de Dumneavoastră, indiferent de situație, pentru un sfat, o informație sau un ajutor, structurile Salvamont sunt și vor fi în slujba Dumneavoastră încercând să vă ofere și un sentiment de siguranță pe cărările de munte.

Fundația Orange este o organizaţie non-profit și se implică în viaţa comunităţii, prin realizarea de proiecte de filantropie, menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6.5 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere /sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru detalii, vizitați www.fundatiaorange.ro

 

Pentru mai multe informații despre proiect:  Florin Fratu, Coordonator proiect, telefon: 0726397613, email: office@asociatiamontanacapati.ro