Antena 1 dezinformeaza utilizatorii de tigari electronice



In legatura cu materialul difuzat de postul de televiziune Antena 1 in data de 17.06.2011 si intitulat Tigarile electronice – un pericol mai mare decat tigarile clasice, compania EVEREST MANAGEMENT GROUP – importator si distribuitor in Romania al produselor Intellicig – face urmatoarele precizari si solicita prezentarea dreptului la replica.

Am fost incantati sa onoram invitatia celor de la Antena 1 de a participa la realizarea unui reportaj despre tigara electronica, considerand ca astfel vom avea ocazia sa aratam publicului larg ca exista o alternativa mai sanatoasa la fumatul clasic. De la bun inceput ni s-a spus ca pana in acel moment nu aveau decat opinii contra, asa ca am prezentat cat se poate de clar si concludent principiile functionarii unei tigari electronice. Cu toate acestea, informatiile prezentate in material ca venind din partea importatorilor au fost prezentate trunchiat si au fost alese doar cele considerate inofensive pentru mesajul pe care Antena 1 dorea sa-l transmita.

Astfel, dorim sa-i informam pe toti cei interesati ca studiile de laborator si testele toxicologice efectuate pana in acest moment pe tigara electronica si pe lichidele Intellicig atesta faptul ca acestea reprezinta cu adevarat o alternativa mai sanatoasa la tigarile clasice, iar aburii emisi in urma vaporizarii lichidelor ECOpure nu contin nitrozaminele atat de des invocate in reportajele Antenei 1, sau alte substante cunoscute ca fiind daunatoare sau cancerigene. In acest sens, oricine poate sa acceseze rezultatele testelor toxicologice efectuate pe e-lichidele Intellicig ECOpure: http://www.intellicig.ro/userfiles/raport_e-lichid_ecopure_14-04-2009.pdf si http://www.intellicig.ro/userfiles/raport_e-lichid_ecopure_19-08-2009.pdf.

Producatorul britanic Intellicig a considerat ca procesul de fabricatie a e-lichidelor si a rezervelor trebuie sa fie transparent in privinta materiilor prime folosite, acestea sa provina din surse demonstrabile si sa poata fi urmarite in lantul tehnologic pana la nivelul ingredientelor de baza. Ingredientele de baza ale lichidelor ECOpure sunt apa deionizata, glicerina vegetala – si nu propilen glicol asa cum se mentioneaza in material - si nicotina.

Nicotina folosita in e-lichidele ECOpure are o puritate de 99,8%, adica identica cu cea folosita in majoritatea produselor pentru terapia de substitutie a nicotinei (plasturi cu nicotina etc.). Intellicig a ales sa utilizeze doar nicotina care respecta reglementarile farmacopeei europene de la furnizorii care, la randul lor, respecta cele mai inalte standarde de licentiere si coerenta.

Mai mult decat atat, Intellicig a introdus un nou program de testare a loturilor de lichide ECOpure. In urma investitiilor substantiale in echipamentul de ultima generatie pentru Cromatografia de Inalta Performanta a Lichidelor, Intellicig testeaza continutul de nicotina, substantele aferente, densitatea si pH-ul tuturor loturilor de lichide ECOpure. Pe ambalaj se poate vedea acum logo-ul HPLC, care reflecta aceasta imbunatatire a controlului de calitate. Intellicig utilizeaza metode de testare acceptate de farmacopeea europeana, asigurand rezultate la cele mai inalte standarde. Testul de detectare a compusilor din lichid se efectueaza cu ajutorul sistemului HPLC Agilent 1100, care permite clientilor din toata lumea sa fie absolut siguri de standardele de puritate si de calitate a lichidelor ECOpure. Un exemplu de raport generat cu ajutorul acestei tehnologii se poate vedea aici: http://www.intellicig.ro/userfiles/certificat_analiza_e-lichid_ecopure_coa_060611DY01.pdf

Folosim aceasta ocazie pentru a atrage atentia ca, in condiţiile in care jurnalistii Antena 1 continua sa deturneze realitatea, sa aduca prejudicii imaginii si eforturilor importatorilor si sa dezinformeze publicul consumator, ne rezervam dreptul de a actiona in consecinta.

tigara electronica intellicig tigari electronice e-lichid