Alegerea unui cabinet stomatologic specializat in implant dentar





Lipsa unuia sau mai multor dinti afecteaza nu doar sanatatea pacientului prin modificarea alimentatiei, dar poate avea o influenta negativa si asupra increderii in sine. Acest aspect poate conduce la modificari de personalitate, in special la persoanele tinere.



In aceste conditii, un tratament stomatologic adaptat este absolut necesar. In prezent, solutia optima este implantul dentar. Acesta este recomandat de medicii stomatologi ca solutie reala de inlocuire a dintilor datorita multiplelor avantaje pe care le ofera.



Implantul dentar este o alternativa tehnologica moderna, non-invaziva fata de proteze, coroane si punti dentare. Durata de utilizare mult mai mare, aspectul natural si refacerea capacitatii functionale a danturii, fac din implantul dentar optiunea preferata atat de pacienti cat si de medicii stomatologi. Spre deosebire de protezele dentare, care pot induce uneori probleme de dictie, implantul dentar se comporta ca si un dinte natural si va ajuta pacientul sa-si recapete odata cu zambetul si increderea in propria persoana.



Desi este o metoda ideala de inlocuire a dintilor lipsa sau afectati ireparabil, implantul dentar nu este intotdeauna o solutie sigura si poate avea urmari nedorite. Astfel, alegerea unui cabinet stomatologic specializat in implantologie este o etapa de o importanta cruciala. Motivul este acela ca in cazul in care prima interventie esueaza, sansele de reusite ale unei a 2-a interventii se reduc la jumatate din cauza complicatiilor.



Cum alegem un cabinet stomatologic specializat in implantologie?



Experienta si pregatirea medicului specialist in implant dentar are un rol determinant in succesul inteventiei. Din pacate, a inceput sa se dezvolte un fenoment asupra caruia specialistii atrag din ce in ce mai mult atentia in diverse publicatii din domeniu. Sunt create centre de implantologie care ofera posibilitatea medicilor lipsiti de experienta sa realizeze proceduri de implant dentar in scop educativ, acestea fiind in general gratuite pentru pacienti. Specialistii avertizeaza ca riscul de esec si costurile tratamentelor ulterioare sunt mult mai mari decat oferta tentanta de a beneficia gratuit de un implant dentar.



Tratamentul de implant este considerat una dintre cele mai complexe proceduri stomatologice si necesita pregatire si experienta din partea medicului implantolog. In urma unei analize amanuntite a afectiunii, medicul va alege solutia optima de tratament care poate fi implantul dentar sau o alternativa a acestuia.



Cand sanatatea noastra este in joc, este esential sa facem alegerea corecta! Astfel, inainte de a alege intre un cabinet stomatologic sau altul este bine sa obtinem raspunsuri la urmatoarele intrebari: medicii cabinetului stomatologic au certificare in domeniu si participa frecvent la cursuri internationale de specializare in implantologie si chirurgie dentara? Ce rata de succes are cabinetul in privinta tratamentelor efectuate? Sunt respectate procedurile de sterilizare si igiena in cabinet? Care sunt tipurile de implant dentar aplicate in cabinet si ce garantie este oferita pacientilor?



Un cabinet stomatologic specializat ne ajuta sa evitam consecintele nedorite ale unei interventii efectuata necorespunzator, precum peri-implantita, perforarea sinusului sau a spatiului lingual mandibular, deteriorarea implantului, rejectia acestuia si altele.



Cauzele principale ale tratamentelor nereusite de implant dentar



Diagnosticarea insuficienta a pacientului Lipsa unei radiografii 3D Lipsa de experienta si pregatire a medicului specialist Comunicarea deficitara dintre medicul implantolog si specialistul in protetica Folosirea de materiale de slaba calitate Dosarul medical al pacientului



Cabinetul nostru stomatologic care va scuteste de toate aceste neplaceri si va poate reda zambetul pe care vi-l doriti. Avem o rata de succes de peste 90% in 3 ani de activitate si medici specializati in implant dentar. Aplicam cu succes diverse tipuri de implant (Biocare, Strauman, Bredent, Alpha Bio si altele) si putem oferi garantie pe viata.

cabinet stomatologic implant dentar stomatologie sector 4 implant dentar pret