Alegerea unui avocat online – tot ce trebuie sa stii

Dezvoltarea tehnologica acopera un numar mare de sectoare, care au fost foarte favorizate in ceea ce priveste publicitatea, marketingul, vanzarile si costurile. Odata cu pandemia de coronavirus, lumea a realizat ca multe dintre activitati, functii si nevoi, pot fi satisfacute prin mijloace electronice. Multi antreprenori au dezvoltat idei pentru a ajuta multi oameni si companii, de la elementele de baza precum productia si distributia alimentelor, furnizarea de materii prime pentru sectoarele sanatatii, pana la angajarea unui avocat online, toate bazate pe tehnologie, pe internet.

Universul digital continua sa se extinda cu o viteza de neoprit catre sarcinile vietii de zi cu zi; de la noi forme de divertisment la mijloace inovatoare de comunicare si mod de lucru. Cu toate acestea, sectorul juridic a avut o parte din scepticism cu privire la oferirea sau nu a serviciilor pe internet. In zilele noastre, se poate spune cu siguranta ca este posibila angajarea serviciilor unui avocat online, cu un singur clic.

Sa vedem cateva avantaje ale consultarii unui avocat online:

Consilierea online ofera un confort mai mare

Din primul moment in care optati pentru un avocat online, totul devine mult mai confortabil. Fara a parasi casa, printr-un apel telefonic sau direct pe site, puteti angaja un avocat in cateva minute. Din acel moment trebuie doar sa accesati zona dvs. de client de pe un computer, tableta sau telefon mobil si sa solicitati orice tip de serviciu legal sau sa vizualizati toate informatiile legate de serviciul dvs.

Va bucurati de disponibilitate totala

Un avocat online ofera un serviciu mult mai flexibil pentru clienti, facilitand comunicarea. In plus, puteti obtine informatii despre conturile dvs. in orice moment, intrand direct in zona clientilor.

Economisiti timp si bani

Dupa cum am mentionat, timpul inseamna bani. Cand ne concentram sa ne conducem afacerea, tot timpul pe care il putem economisi este intotdeauna binevenit. Cu un avocat online, veti avea avantajul ca nu trebuie sa va deplasati la biroul lui si veti putea comunica rapid prin e-mail sau telefon, cu un raspuns in timp real. In plus, aveti o platforma virtuala 24 de ore pe zi si 365 de zile pe an, ceva de neimaginat in optiunea traditionala.

Alegerea unui avocat online – tot ce trebuie sa stii

Cautarea si angajarea serviciilor unui avocat prin recomandarea unui prieten sau a unei rude, a trecut de mult o practica cunoscuta sub numele de „cuvant din gura in gura”. In Romania, evolutia sociala si tehnologica depaseste si aspectele juridice si legale. Atat de mult incat, atunci cand cumpara o casa sau angajeaza servicii profesionale, utilizatorii au nevoie de solutii online in cadrul legal. Actiunile indivizilor din orice domeniu sunt supuse unor consecinte juridice.

Platformele digitale sunt un punct de intalnire pentru avocatii din Romania. Noile tehnologii functioneaza ca un instrument care imbunatateste cunostintele si profilul profesionistului juridic, astfel incat sa poata fi localizate cu usurinta de catre clienti. Cu alte cuvinte, detinerea unor informatii ample despre experienta dvs. va intari relatia avocat-client. In plus, utilizarea instrumentelor tehnologice, precum conferintele video sau chat-urile online, va dubla rezultatele pozitive.

Fara indoiala, principalul motiv pentru a paria pe un avocat online este ca onorariul acestuia este mai mic decat cel al unui avocat traditional. Serviciul pe care ni-l ofera este acelasi, principala diferenta este ca nu are un birou fizic, ci ca lucreaza de acasa sau de la distanta, si poate oferi un pret mult mai competitiv. Dar daca nu aveti un buget mare pentru consultanta, un avocat online poate fi foarte util.

Angajarea unui avocat online este o decizie importanta. Ar trebui sa faceti cercetari inainte de a lua acea decizie, la fel cum ati face inainte de a cumpara orice alt produs sau serviciu.

Trebuie sa va asigurati ca avocatul dvs. are experienta necesara pentru a gestiona cazul sau situatia dvs. Un avocat care pregateste contracte de afaceri poate sa nu fie cel mai bun avocat pentru un caz de neglijenta medicala. De obicei, puteti obtine aceste informatii pe site-ul avocatului. Avocatii au adesea site-uri informative cu detalii despre practica lor. Incercati sa gasiti un avocat online cu cel putin trei pana la cinci ani de experienta in domeniul juridic relevant pentru cazul dvs. si asigurati-va ca el sau ea practica in prezent in acest domeniu. Multi avocati au, de asemenea, profiluri pe retelele sociale, cum ar fi Twitter, LinkedIn sau Facebook, unde puteti gasi, de asemenea, informatii utile.

https://www.facebook.com/adavocatonline/