Ai fost implicat intr-un accident rutier? Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii faci pentru a-ti repara masina rapid!

Accidentele, indiferent ca vorbim despre cele rutiere sau cele produse in alte locuri, sunt evenimente neplacute, in urma carora ne putem alege fie cu o sperietura zdravana, fie cu pagube materiale sau in cazurile mai grave, chiar cu vatamari corporale. Anual, in tara noastra au loc numeroase accidente, cele mai multe datorandu-se soferilor indisciplinati care fie nu respecta regulile de circulatie, fie uita sa mai ridice piciorul de pe pedala de acceleratie. Indiferent insa de cauza producerii unui accident rutier, in urma acestora, de cele mai multe ori soferii se aleg cu pagube materiale serioase. Daca tocmai ai fost implicat intr-un accident rutier, unul dintre cele mai importante lucruri este acela de a incerca sa iti pastrezi calmul cu orice pret, indiferent de situatie, pentru ca nervii nu te vor duce mai aproape de o solutie, ci din contra.

            Imediat dupa producerea unui accident rutier (daca este posibil sa parasiti masina si sunteti in afara oricarui pericol) este important sa va asigurati ca atat pasagerii dumneavoastra, cat si ceilalti participanti implicati in accident se afla in afara oricarui pericol. Daca situatia pare a fi una grava, este imperios necesar sa nu deplasezi in niciun fel masinile si sa apelezi de indata serviciile de urgenta. Daca toata lumea este in afara oricarui pericol, atunci unul dintre cele mai simple moduri prin care se poate solutiona totul este prin intermediul constautlui amiabil. Cum poti insa sa iti repari masina, rapid si eficient dupa ce ai fost implicat intr-un accident rutier?

          Apeleaza la un service autorizat, ce ofera servicii de intocmire dosar de dauna.

            Indiferent daca s-a optat pentru intelegerea amiabila sau a fost implicata politia, dupa acest pas, este important sa te adresezi firmei la care ai incheiata asigurarea auto. Pentru a evita toate plimbarile de la si pana la asigurator, ai posibilitatea de a opta pentru  servicii de intocmire dosar de dauna oferite de catre diferite service-uri autorizate. In acest fel, nu vei pierde o multime de timp cu deplasarile si vei reduce semnificativ durata de reparatie a masinii.

            Fii pregatit sa investesti in parti componente noi!

            Este destul de dificil sa preconizezi ce anume va trebui sa schimbi la masina pana nu vei apela la un service auto, insa recomandarea este aceea de a fi pregatit sa investesti intr-o serie de lucruri, ce pot fi mai mult sau mai putin costisitoare. De la simpla inlocuire a  unor becuri LED si pana la cele mai mari si mai complexe componente, toate acestea se pot defecta in timpul unui accident rutier. Astfel, daca iti doresti sa rapari cat mai curand masina, este important sa fii pregatit sa achizitionezi toate acele produse ce necesita inlocuire.

            Alege intotdeauna calitatea.

            Oricat de dependenti am fi astazi de masini, este important ca in procesul de reparatie al acestora sa nu facem niciun fel de compromis in materie de calitate si sa nu ne pripim. Mai exact, este recomandat sa alegem intotdeauna un service ce ofera servicii de calitate, chiar daca acest lucru presupune un timp de reparatie mai lung, in detrimentul unuia care ne promite reparatii rapide, fara a ne oferi vreun fel de garantie. Acest aspect te poate costa destul de scump!

intocmire dosar dauna becuri led piese auto