Află istoricul complet al vehiculului prin Verificare VIN

Din ce în ce mai mulți posesori de mașini la mâna a doua aleg să vândă vehiculele online. Astăzi, toată lumea poate fi comerciant la un click distanță, ceea ce înseamnă că și șansele de a oferi informații înșelătoare sunt des întâlnite.

Potrivit unui studiu, mai bine de jumătate dintre maşinile second-hand scoase la vânzare în 2019 au avut cel puțin o daună ascunsă. Motivul principal este acela că viitorul posesor al mașinii are informații limitate despre posibila achiziție, de cele mai multe ori bazându-se pe veridicitatea detaliilor furnizate de vânzător, testarea mașinii sau verificarea kilometrajului. Printre cele mai frecvente daune neidentificate la prima vedere sunt implicarea în accidente nespecificate care au necesitat reparații ample, mașini iradiate și ulterior reintroduse pe piață, autovehicule care nu au fost bine întreținute, iar unele cu numerele de șașiu false.

Din fericire, există numeroase măsuri de precauție care pot fi luate pentru a evita neplăceri atunci când achiziționați o mașină uzată.

Evaluați vehiculul în persoană

Stabiliți o ședință de evaluare a mașinii, de preferat în cursul zilei, deoarece micile semne estetice pot fi văzute cu ușurință și indica o posibilă daună care a fost omisă din precizările posesorului.

Obțineți numărul VIN (Vehicle Identification Number)

Numărul VIN conține informații despre țara de origine a mașinii, anul fabricației, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea originală a caroseriei, a tapițeriei, precum și alte dotări adiționale. Acesta este de regulă localizat pe partea șoferului, pe fișele de înregistrare ale mașinii sau în zona motorului. Pe site-ul verificare-vin.ro gasiți informații complete în acest sens.

Efectuați Verificare VIN

Unele platforme oferă rapoarte complete ale istoricului auto prin simpla introducere a numărului VIN. De exemplu, carVertical este cea mai cunoscută platformă care ajută persoanele interesate să achiziționeze o mașină să ia decizia corectă.

Care sunt avantajele datelor prin Verificare VIN?

Platforma acționează ca un inspector auto ce oferă detalii despre kilometrajul real al mașinii, informații despre creanțele de asigurare anterioare, dacă mașina a fost furată și oferă fotografii din arhivă. Practic, prin Verificare VIN cumpărătorul află tot ce a fost documentat vreodată despre vehicul.

Unele decodere VIN oferă caracteristicile lor unice, de exemplu, evaluarea prețurilor de piață ale vehiculului.

Verificare VIN gratuită sau plătită?

Din perspectiva consumatorului, există două tipuri de rapoarte despre istoricul auto: gratuit (în cele mai multe cazuri oferă doar date de bază) și cele plătite (includ întregul istoric al vehiculului și caracteristicile unice). Rapoartele gratuite oferă adesea numai detalii de bază pe care le puteți vedea în anunț. Între timp, rapoartele cu istoricul vehiculelor plătite pot furniza toate datele disponibile care ar putea fi cruciale în decizia de cumpărare a unui vehicul. De regulă, aceste rapoarte costă între 70-150 lei, iar pe anumite platforme cumpărătorii pot beneficia de discounturi de până la 20%.

Unde și cum pot efectua un raport vin?

Verificare-vin.ro oferă top 3 cele mai bune rapoarte Verificare Vin: carVertical - REDUCERE 20%, autoDNA și Inspector Auto. După introducerea număruluiVIN, raportul se genereaza instant.

TOP 3 rapoarte Verificare VIN. Alege-l pe cel mai bun‎!

TOP 3 rapoarte Verificare VIN. Alege-l pe cel mai bun‎!

verificare vin carvertical carvertical reducere carvertical pareri verificare istoric auto