ACV România/Asociația Cristi Vasiliu Inițiază Proiectul de Dotare și Modernizare a Terapiei Intensive Neonatale de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

ACV Romania/ Asociatia Cristi Vasiliu recunoscuta pentru implicarea sa in proiecte cu impact in terapie intensiva, anunta lansarea unui proiect de dotare si modernizare a sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste. proiect, cu o valoare totală de peste 500.000 de lei, acest răspuns a răspunsului asociației la statisticile alarmante care plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveste rata mortalității infantile.
Anual, peste 6.000 de noi-nascuti cu afectiuni medicale grave sunt internationale in sectiile de terapie intensiva neonatala de nivel III din Romania. Tara noastra se confrunta cu o rata a mortalitatii infantile de 5,6 decese la 1.000 de nasteri vii, semnificativ mai mare decat media UE de 3,4 decese la 1.000 de nasteri vii.
In anul 2022, Sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste a fost locul unde 1.663 de nou-nascuti grav bolnavi, din judetele Dambovita, Arges, Giurgiu si Ialomita, Prahova au primit ingrijiri in primele zile de viata. Această cifra este doar un număr, ci o marturie a rolului vital pe care îl joaca această secțiune în oferirea de ingrijiri specializate pentru cei mai mici și vulnerabili membri ai comunităților noastre.
ACV Romania/ Asociatia Cristi Vasiliu isi propune sa aduca o schimbare majora prin dotarea sectiei cu urmatoarele aparate si echipamente medicale:
Un aparat de ventilatie neonatal de ultima generatie, esential pentru sustinerea functiei respiratorii a nou-nascutilor critici.
Doua pompe de muls profesionale si 20 de kituri aferente
3 monitoare moderne pentru supravegherea continua a functiilor vitale.
10 paturi specializate pentru nou-nascuti, pentru un confort si o ingrijire optima.
3 lampi de fototerapie, esentiale in tratamentul icterului neonatal.
Injectomat
Pulsoximetru
Hota cu flux laminar pentru prepararea sterila a solutiilor perfuzabile
Acestea noi dotari vor reprezenta un avans semnificativ in calitatea ingrijirii medicale oferite nou-nascutilor internati in sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste. Obiectivul nostru central este de a imbunatati performanta si siguranta in procesul de ingrijire neonatala, oferind astfel echipei de medici si asistenti medicali care se dedica zi de zi salvarii vietilor acestor micuti pacienti, echipamentele necesare.
Realizarea acestui proiect a fost posibila datorita generozitatii si angajamentului companiilor lor partenere care au inteles profund semnificatia misiunii noastre. Contributia lor este vitala in sustinerea si imbunatatirea continua a serviciilor medicale neonatale.
Multumim
Heidelberg Materials Romania SA, 
Nimet SRL, 
SC Meda SRL, 
SC Falkor SRL
Dr.Anca Georgescu, sef sectie Neonatologie SJU Targoviste “Sprijinul ACV Romania in demersul de a ridica nivelul de dotare al Sectiei de Neonatologie a SJU Targoviste este un ajutor nesperat in aceasta perioada complicata din punct de vedere financiar pentru sistemul de sanatate. Timpul nu are rabdare cu noi. Micutii grav bolnavi au nevoie de ajutorul nostru imediat, ajutor care implica pregatire profesionala, lucrul in echipa si dotari de top. De aceea implicarea ACV Romania este deosebit de importanta. Interventia medicala la timp, sprijinita de suport tehnic - echipamentele - fac la propria diferenta dintre viata si moarte.”
Dr.Catalin Cirstoveanu, Presedinte Comisia de Neonatologie din cadrul Ministerului Sanatatii “ Multumim Asociatiei Cristi Vasiliu. Unde nu exista sprijinul PNRR singura sansa sunt investitiile private. Speram ca maternitatea din Targoviste, odata cu venirea colegilor mai tineri dar si cu up-datarea tehnologica sa isi creasca aportul in ingrijirea nou-nascutilor cu afectiuni critice din Romania.”
Delia Vasiliu, pesedintele ACV Romania: "Proiectul pe care il ingrijeste astazi reprezinta mult mai mult decat simpla achizitie de echipamente medicale; este, in esenta, o investitie profunda in viitorul tarii noastre, in binele comun si in sanatatea generatiilor viitoare ale Romaniei. Fiecare . viata de nou-nascut salvata nu este doar o victorie individuala, ci o poveste de succes pentru intreaga noastra societate, reprezentand o speranta si o promisiune pentru viitor.Prin eforturile si resursele dedicate acestui proiect, ACV Romania isi reafirma angajamentul neclintit si profund fata. de lupta pentru sanatatea, siguranta si bunastarea celor mai vulnerabili membri ai societatii noastre - nou-nascutii aflati in sectiile de terapie intensiva. la crearea unui viitor pentru cei aflati in sectiile de terapie intensiva"
Sectia spitalului din Targoviste are un numar total de 50 de paturi, dintre care 30 in sectorul rooming-in, 10 paturi in sectorul prematuri si 10 paturi in sectorul terapie intensiva nou-nascuti. In anul 2022, totalul nasteriilor din sectie a fost de 1.663, dintre care 156au fost prematuri si 246 de nou-nascuti care au nevoie de terapie intensiva. Dintre pacientii de la terapie intensiva, 43 de bebelusi au necesitat ventilare mecanica, iar sase, care aveau malformatii cardiace si digestive, au fost transferati catre alte sectii.
Va puteti alatura misiunii ACV Romania de a asigura un viitor copiilor care se lupta pentru viata in sectiile de terapie intensiva. Fiecare gest, fiecare contributie din partea dumneavoastra aduce un val de speranta acolo unde este cel mai mult nevoie. Pentru a afla mai multe despre Asociatia ACV Romania, proiectele noastre in desfasurare si modalitati prin care puteti sprijini aceasta cauza, vizitati site-ul nostru: www.acvromania.ro. Suntem profund recunosatori pentru orice forma de ajutor si sustinere care nu permite sa continuam sa influenteze pozitiv vietile celor mai fragili membri ai societatii noastre, nou-nascutii aflati in unitatile de terapie intensiva. Impreuna, putem face o diferenta reala in lumea lor.

Despre ACV Romania /Asociatia Cristi Vasiliu Ne trezim in fiecare zi hotarati sa ne folosim resursele pentru a crea o lume in care cat mai multi copii sa aiba sansa de a duce o viata lunga si sanatoasa. Noi, cei din ACV Romania credem ca toate vietile au aceeasi valoare. Si cred ca oamenii, grupurile si organizatiile au un impact pozitiv mai mare si pot realiza mai mult daca fac lucrurile impreuna. 
Ne dorim sa contribuim la scaderea numarului copiilor care mor in fiecare an inainte de a implini varsta de 1 an. Facem asta prin dotarea si modernizarea sectiilor de terapie intensiva nou-nascuti din Romania, prin dezvoltarea unei retele de telemedicina intre toate sectiile de Terapie intensiva nou-nascut din tara, dar si prin proiectul de construire a 0 a unei noi sectii de terapie intensiva. nou-nascuti la Targu-Mures. 
Mai multe despre noi și proiectele noastre puteți afla pe www.acvromania.ro.
Persoana de contact: Delia Vasiliu – Presedinte, tel. 0749282282


Delia Vasiliu si dr.Anca Georgescu

Delia Vasiliu si dr.Anca Georgescu