5 motive creative pentru a utiliza tabla magnetica in scoli si licee

Toti cei care s-au nascut inainte de '89 au prins in scoli vechile table din sticla pe care scriai cu creta. Privind retrospectiv, iti vei aduce aminte cu placere si poate cu melancolie de acele vremuri, dar privind obiectiv trebuie sa recunoastem ca tabla magnetica este solutia moderna si vine cu mai multe beneficii creative pentru elevii din ziua de astazi:

1.  Ii ajuta pe prescolari sa invete alfabetul. Poti preda copilului alfabetul printr-o modalitate creativa folosind litere magnetice colorate. Alfabetul este fundatia limbii si este foarte important ca prescolarii sa considere predarea distractiva, ca o joaca, in aceasta perioada a vietii lor in care fac cunostinta cu fascinanta lume a literelor. Asezarea pe tabla magnetica a literelor colorate le va stimula creativitatea si le va starni interesul mai mult decat crezi!

2. Te ajuta sa ii recompensezi pe copii. Ori de cate ori cei mici isi insusesc notiunile predate, ii poti incuraja atribuindu-le cate o bulina colorata magnetica. Astfel, ii vei recompensa nu numai pentru atentie si creativitate, dar si pentru implicarea activa la programul scolar saptamanal. Vei fi surprins cat de multi parinti te vor suna sa te intrebe ce reprezinta acei magneti colorati insirati pe tabla magnetica, de care tot vorbeste copilul acasa.

3. Te ajuta sa organizezi ateliere de lucru manual. O alta modalitate prin care poti stimula creativitatea copiilor este sa organizezi periodic ateliere de lucru manual cu articole de papetarie. Dupa invatarea alfabetului, putem atribui cuvintelor forma obiectelor sau a vietatilor. Ce alt mod mai usor, creativ si interactiv de a face acest lucru decat origami? Tehnica plierii hartiei ii va face sa retina mai usor numele animalelor si astfel le va stimula memoria vizuala. Odata creat un animal sau un obiect din hartie, il poti atasa pe tabla magnetica alaturi de denumirea sa, cu ajutorul unor magneti colorati.

4. Te ajuta sa imortalizezi momentele fericite. Ori de cate ori atelierul de lucru manual se apropie de final, poti surprinde momentele fericite alaturi de toti copiii, avand un fundal creativ. Aranjeaza pe tabla magnetica omizi din litere, desene, decupaje, origami sau orice alte lucrari ale copiilor si mai apoi pozitioneaza-te alaturi de acestia in fata tablei, astfel incat sa le surprinzi zambetele si trairile din acel moment..

5. Stimuleaza copiii sa isi exprime sentimentele. Sfarsitul anului scolar inseamna vacanta si distractie. Totodata, ei stiu ca te vor revedea, in calitate de invatator, peste cateva luni si, de multe ori, copiii vor dori sa iti arate ca le-a fost dor de tine. Lasa-le ocazia sa isi exprime sentimentele si te vei bucura si tu cand vei vedea o tabla plina de inimioare, dedicatii hazlii si emotie colorata!

Pe langa exemplele de mai sus, solutiile predarii creative depind de tine si le poti pune in aplicare numaidecat pe noile modele de tabla magnetica oferite de OfficeClass.ro . Urmareste cu atentie promotiile si vezi daca poti obtine, odata cu tabla, si accesoriile creative si utile pe care le vei gasi ulterior indispensabile pentru a face orele de studiu mai interactive.

tabla magnetica