Terapia individuala ABA - ce trebuie sa stie parintii copiilor cu autism

Orice parinte isi doreste ce e mai bun pentru copilul sau. Clipa in care ii este confirmata tulburarea cu spectru autist este momentul in care incep si grijile legate de ce poate fi facut pentru a-l ajuta pe copil. Cei in cauza trebuie sa stie ca in cadrul centrului Pas cu Pas din Suceava pot fi desfasurate terapii diverse, interventii terapeutice pentru copiii cu autism: terapie individuala ABA, terapie de grup, terapia 3C, kinetoterapie si masaj, precum si sedintele de logopedie.

 

De la banuiala la diagnostic

 

Niciun parinte nu se gandeste ca unele semne pot fi de fapt un diagnostic precum cel de tulburare de spectru autism. Insa mai mult ca oricine parintii isi cunosc copiii si pot observa detalii care ridica semne de intrebare. Uneori pare ca acel copil isi pierde din achizitii. In alte cazuri cand trebuie integrat in colectivitate apar si semne ca este diferit. Exemple: se izoleaza de grup, nu raspunde cand este strigat pe nume, nu are contact vizual cu cei din jur, tipa sau se manifesta diferit, ciudat, zgomotos si inadecvat unor situatii, repeta unele cuvinte si nu i le intelege sensul, nu are simtul pericolului sau chiar nu vorbeste deloc si nu pare sa inteleaga cum sa raspunda la cerinte simple.

 

Banuiala parintelui trebuie sa grabeasca vizita la un specialist, pentru a primi si diagnosticul. Cu cat se va interveni mai rapid, cu atat mai bine.

 

Program de interventie al copilului cu autism

Image

Fie ca este vorba de terapie individuala ABA sau de terapia 3C parintii trebuie sa aiba in vedere ca programul de interventie este unul personalizat. Astfel, mai intai de toate copilul este evaluat. Vor fi recomandate sedinte de terapie, cu o frecventa anume, in functie de gravitatea situatiei.

 

Echipa din cadrul centrului Pas cu Pas din Suceava este pregatita si cu experienta necesara pentru a ajuta copiii cu autism in drumul lor spre reintegrare sociala si dobandire a unor cunostinte si abilitati necesare in acest sens. Vor fi stabilite obiective ale sedintelor de terapie, exista disponibilitate pentru diverse tipuri de terapii ce se pot desfasura in cadrul acestui centru. In plus, din #dragdecopii si din pasiune pentru ceea ce face, echipa Pas cu Pas va fi un real sprijin si pentru parintii copiilor cu autism. Asta pentru ca terapiile specifice sa continue si acasa, pentru ca parintii sa fie activi in programul de terapie.

 

Descoperiti toate detaliile necesare in pagina oficiala, centrulpascupas.ro.

 

Contact:

 

Str. Marasesti, Nr. 18

0721 861 125

contact@centrulpascupas.ro