Stiai ca semintele de cannabis sunt un remediu natural cu multe beneficii pentru organism?

Multi dintre noi am auzit despre beneficiile plantei de canepa. De la folosirea in scopuri industriale pana la uzul in medicina sau in cosmetica, putem intalni seminte de cannabis intr-o mare varietate de medii. De altfel, numeroase studii au conclus ca acest "super-aliment" ne poate imbunatati major starea de sanatate sau ameliora afectiuni deja existente.

Iata care sunt cele mai cunoscute beneficii date de consumul de seminte de cannabis:


Sunt deosebit de nutritive

Canepa, planta cunoscuta si drept Cannabis Sativa, are seminte cu o mare valoare nutritiva. In urma studiilor facute, s-a constatat ca aceste seminte de cannabis au un continut de peste 30% acizi grasi esentiali. Dintre acestia, acidul linoleic si cel alfa-linoleic sunt considerati foarte sanatosi, in special pentru inima si sistemul circulator. In plus, semintele de cannabis contin si alti nutrienti, precum calciu, potasiu, vitamina E, sulf, fosfor si fier.


Ajuta la combaterea depresiei si insomniilor

Poti folosi seminte de cannabis pentru a combate anxietatea si depresiile. Acest lucru ajuta la relaxarea corpului si a muschilor din corp, fapt pentru care sunt utilizate pentru o gama larga de afectiuni musculare, precum spasmele sau problemele de mobilitate.


Contribuie la mentinerea sanatatii pielii

Deficienta de acizi grasi din corp se poate manifesta in mai multe feluri, care de multe ori se reflecta asupra tenului. Cand consumi seminte de cannabis, acizii grasi din acestea vor ameliora simptomele asociate dermatitei, alaturi de eliminarea efectelor date de eczeme.


Sunt foarte bune pentru sanatatea inimii

Avand foarte multi nutrienti sanatosi, esentiali pentru a mentine sanatatea sistemului circulator, semintele de cannabis imbunatatesc fluxul sangelui si mentin tensiunea in parametri normali. De asemenea, oxidul nitric, prezent in seminte de cannabis, este responsabil cu dilatarea vaselor de sange, reducand tensiunea arteriala.


Sunt surse excelente de proteine

Cu toate ca sursa cea mai cunoscuta de proteine este carnea, semintele de cannabis sunt o alternativa foarte buna pentru vegetarieni. Doua sau trei lingurite de seminte cannabis sunt echivalentul a 11 grame de proteine pure. In plus, vei avea parte si de aminoacizi importanti pentru organism, precum cisteina sau lisina.


Ajuta la digestie

Acest super-aliment este folosit si in industria de fitness si de wellness, datorita proprietatilor remarcabile pe care le detine. Astfel, o dieta bazata pe seminte de cannabis este excelenta atat pentru slabit, cat si pentru luat in greutate. Deoarece sunt foarte satioase, semintele de cannabis sunt recomandate ca snack-uri pe toata perioada zilei, iar continutul proteic iti garanteaza ca toate acele substante nutritive iti vor asigura procentul de vitamine necesar pentru o dieta echilibrata! In plus, continutul ridicat de fibre, atat solubile, cat si insolubile, iti asigura un tranzit eficient.


Combat simptomele PMS-ului si menopauzei

Acidul gamma linoleic, intalnit in seminte de cannabis, este cunoscut pentru reducerea efectelor hormonului prolactina, asociat cu simptome premenstruale si menopauza. Avand efecte extraordinare asupra organismului uman, semintele de cannabis sunt printre cele mai benefice alimente pe care le poti consuma!

seminte cannabis seminte canabis