Sfaturi in alegerea unei biciclete pentru copii

Biciclete copii

Biciclete copii

A cumpara o bicicleta pentru copilul tau este, probabil, una dintre cele mai inteligente investitii pe care le poti face, avand in vedere beneficiile pe care le aduce pedalatul inca de la varste fragede. Cu toate acestea, trebuie sa ai grija atunci cand faci o astfel de achizitie, sa tii cont de varsta copilului tau, precum si de greutatea si inaltimea lui. In caz contrar, este posibil sa cumperi o bicicleta pentru copii care cantareste mai mult decat greutatea sa, ceea ce o va face imposibil de pedalat.

Pentru inceput, este necesar sa cunosti componentele bicicletelor pentru copii si cum trebuie sa le alegi pentru a-i oferi celui mic o experienta a pedalatului placuta si pe care sa indrageasca sa o faca!

Cadrul

Cu cat este mai mic, cu atat este mai bine, pentru ca va permite copilului sa aiba acces mult mai facil pe bicicleta - de preferat este sa nu fie mai mare de 13-14 inch. In plus, copilul trebuie sa poata sa ajunga cu picioarele la sol, asa ca va trebui sa verifici daca saua se poate regla.

Ghidonul si tija de ghidon

Daca ai posibilitatea sa mergi in magazin si sa vezi mai multe biciclete pentru copii ai grija ca ghidonul sa nu fie mai lat decat latimea umerilor sai. De asemenea, tija ghidonului trebuie sa fie cat mai scurta pentru ca, in caz contrar, copilul se va chinui sa ajunga cu mainile pe ghidon, lucru care il va face sa oboseasca mult prea repede si sa renunte la a mai pedala.

Franele si manetele de frana

Pentru copii, cele mai potrivite frane sunt cele de mana, insa trebuie sa fii atent ca dimensiunile manetelor de frana sa fie mici si sa fie cat mai trase spre ghidon, pentru a putea fi actionate rapid si a functiona usor. Acest lucru poate fi determinat si de tine: apasa maneta de frana si vezi cat de repede poate fi manevrata; daca tu crezi ca functioneaza greoi, atunci nici copilul tau nu se va descurca, fiind mult prea rigida pentru el. 

Pedalele

Cauta o bicicleta pentru copii ale carei pedale sa fie cat mai late posibil si sa nu fie dotate cu tinte aditionale pentru aderenta. Acest aspect este foarte important, pentru ca pedalele sunt cele mai des utilizate componente, iar daca cel mic va aluneca de pe suprafata isi va putea rani tibia sau piciorul.

Furca si suspensiile

Incearca sa gasesti biciclete pentru copii care au furca fixa, fara amortizor, pentru ca acesta adauga greutate in plus, inutila, pe care cei mici nu il pot face sa functioneze la capacitate maxima, neavand suficienta forta. In plus, evita cadrele cu amortizoare spate.

Angrenajul pedalier

Lungimea bratelor pedalierului trebuie sa fie direct proportionala cu dimensiunea rotilor bicicletei – bratele prea lungi sunt mult prea apropiate de sol si pot conduce la accidentarea copilului. De asemenea, copilul va intinde piciorul mult prea mult si va avea un disconfort. Cu cat distanta dintre cele doua brate este mai mica, cu atat este mai sanatos pentru picioarele copilului aflat in crestere.

Pentru cat mai multe sfaturi in ceea ce priveste alegerea unei biciclete pentru copii, vei gasi la Veloteca, magazin de biciclete din Bucuresti, consultanti pasionati, care te vor ajuta oricand cu sfaturi si sugestii. Ii gasesti in showroom-ul de pe Sos. Iancului, nr. 100 sau online. 

biciclete copii Veloteca magazin biciclete