Regulatorul de presiune potrivit si cum trebuie ales

O componenta importanta in dotarea multor aplicatii tehnologizate, utilizate la ora actuala, se refera la regulatorul de presiune. Scopul sau este de a asigura i functionare corespunzatoare, deci sunt indispensabile, pentru ca in caz contrat pot cauza defectarea permanenta a acestora.

De regulatoarele de presiune depinde si durata de viata a anumitor echipamente si masinarii, intrucat influenteaza siguranta pe care o asigura la utilizarea lor. In intampinarea celor care cauta solutii vizavi de aceasta componenta, vin specialistii Tehnovest. Astfel, in portofoliul acestuia se regaseste o gama bogata de modele de regulatoare de presiune, care sunt special concepute pentru a se plia pe nevoi diverse, raportat la caracteristicile fiecarei aplicatii, precum si la particularitatile pe care le pot prezenta acestea.

Cum trebuie ales un regulator de presiune?

Intrucat piata abunda in oferte vizavi de acest produs, este esential ca modelul potrivit sa fie ales in functie de specificatiile fiecarei arii de utilizare. De preferat este a realiza comparatii acolo unde exista mai multe optiuni, pentru a lua decizia potrivita. Se urmareste obtinerea unui randament optim, astfel ca neaparat trebuie luate in calcul anumite caracteristici. Astfel, conteaza mediul in care se va folosi respectivul regulator, conditiile pe care le presupune acesta, capacitatea de reglare, natura marimii de intrare/iesire, intensitatea procesului care se desfasoara.

Specialistii Tehnovest amintesc si despre regulele de reglare, pe care de altfel le presupun toate procesele ce vizeaza automatizarile. Poate fi cazul unor proceduri de conducere complexe, caz in care se vor avea in vedere structuri special concepute pentru acestea. Este vorba despre regulatoarele adaptive, respectiv extremale.

Vor fi necesare structuri numerice la baza, acolo unde exista cerinte particulare. Se vor urmari parametrii de reglare, modurile ce realizeza integrarea articolului in sistemul de conducere, constanta de timp pentru integrarea TI, viteza de raspuns a procesului automatizat si asa mai departe. De altfel nu trebuie uitat nici de elementele de executie, cele care pot fi comandate in mod simultan prin intermediul regulatorului.

Cand vine vorba despre solutiile propuse de Tehnovest, e fapt stiut ca acestea pun un accent aparte pe functia de reglare si calculul acesteia cu caracter analitic. Intentia este ca aceasta sa fie constructiva si sa se plieze pe dimensiunile specifice blocurilor componente. Se impune sa prezinte aceleasi valori, fiind necesar a realiza verificari extra pentru a stabili cat este de stabila aplicatia. Utilizatorul trebuie sa controleze si sa observe modul de functionare al regulatorului de presiune.

Fiecare cumparator trebuie sa acorde o atentie sporita momentului in care realizeaza aceasta achizitie. Este si de responsabilitatea producatorilor sa intruneasca o serie de aspecte. Spre exemplu, dintre acestea amintim datele initiale, caracteristicile instalatiei in care se vor folosi regulatoarele, elementele executate si trasaturile acestora, precum si partile fixate in sistem, cle care realizeaza reglarea automata. Functionarea in ansamblu tine desigur si de performantele in care intreaga aplicatie se incadreaza. Este vorba atat despre lista ce cuprinde regimul stationar, cat si pe cel tranzitoriu.

Astfel de aspecte trebuie urmarite cand vine vorba despre alegerea unui regulator de presiune. La fel se vor aplica reguli de selectie si in cazul oricaror alte elemente necesare in procese de automatizare, fie furtun aspiratie ori altele. 

tehnovest www.tehnovest.ro furtun aspiratie