Pe harta tarii

Senior Interactive si-a pus amprenta pe harta tarii. Astfel, dupa succesul avut cu site-ul www.istoriacomunismului.ro, atat agentia de creatie cat si clientul - IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc) si-au dorit sa-si continue calatoria impreuna. Au luat o harta si au marcat cu simboluri locurile pe care le-au gasit demne de investigat.

Pentru ca ne-a ajuns si nu prea, pentru ca am vazut ca se poate si pentru ca setea de adevar a crescut odata cu noi, am lansat www.represiuneacomunista.ro.

Un site care duce povestea initiala mai departe. Un site pe care nu ti-e usor sa navighezi pentru ca uneori, adevarul doare. Un site in care puteti sa aflati povestile detinutilor politici si, nu stim daca mai important de atat sau nu, un site din care puteti afla si cine au fost cei care se fac vinovati de cosmarurile celor ce au supravietuit.

Comunismul este in continuare un subiect sensibil, oricat de tare ne-am dori sa credem altceva, iar asta s-a vazut atunci cand, aproape cu un an in urma, se lansa istoriacomunismului.ro.

Si daca atunci vorbeam cu si despre tineri, prin www.represiuneacomunista.ro ne adresam tuturor, dar in special celor mari, celor carora le pasa si astazi, celor care vor sa stie mai mult, celor pentru care istoria lor si a poporului lor conteaza.

Harta tarii este impanzita de peisaje frumoase, de oameni faini, de traditii si obiceiuri care raman in picioare de sute de ani si reusesc sa castige orice batalie impotriva timpului. Printre toate acestea isi fac loc insa si crimele regimului comunist, carora nu pare sa le pese prea tare nici ca au luat sfarsit, cat timp nimeni nu se sinchiseste sa le dea de urma.

Si totusi, iata-ne cautandu-le, gasindu-le, marcandu-le pe harta Romaniei si mai ales aratandu-le unei tari intregi, astfel incat sa putem in curand sa ne bucuram numai de pesajele frumoase, de oamenii faini, de traditiile si obiceiurile care raman in picioare si reusesc sa castige orice batalie impotriva timpului si de faptul ca ne-am cinstit eroii asa cum se cuvine, pana la capat. 

“Aiud, Pitesti, Jilava, Canal, Periprava, Miercurea-Ciuc, Gherla, Sighet, Cavnic – sunt doar cateva din locurile in care pentru aproape jumatate de secol umanitatea a fost inlocuita cu ura. Orase transformate in rani adanci, oameni transformati in niste numere de inmatriculare, sarma ghimpata infasurata in jurul libertatii tuturor…

Am ascultat zeci de povesti cutremuratoare spuse de oameni al caror mare “pacat” a fost ca s-au impotrivit unui regim bolnav, am vazut locurile in care au fost incarcerati si, uneori, am aflat cum si-au petrecut cei mai buni ani din viata intr-o camera stramta, batuti crunt, fara aer, impreuna cu alti detinuti politici. Insa dincolo de toate am aflat cine sunt cei care s-au facut vinovati de ranile pricinuite acestor oameni.

Toate le-am strans intr-un singur loc – www.represiuneacomunista.ro”. 

Spune Vasile Alboiu, director de creatie Senior Interactive.

Despre Senior Interactive

Senior Interactive este o agentie independenta si unul dintre liderii pietei locale de comunicare digitala. La noua ani de la infiintare, Senior ofera un mix unic de creatie si tehnologie, proiectele dezvoltate remarcandu-se prin eficienta si rezultate masurabile in business-ul clientilor.

Principalele competente sunt: interactive advertising (strategie, creatie, social media), productie digitala (project management, development digital - online, aplicatii mobile, augumented reality, implementare mecanici de promotie si integrare de sisteme) si consultanta eBusiness.

Printre clientii activi se numara: Abbott Pharmaceuticals Romania, Altex Romania (Media Galaxy), BSS, British American Tobacco (Kent, Vogue, Dunhill), Cristalex (Aperol, Skyy Vodka), FrieslandCampina Romania (Milli, Napolact, Dots), Henkel Romania (Schwarzkopf, Fa, Syoss), Hewlett Packard EMEA, ING Bank Romania, Mars Romania (Pedigree, Whiskas), Orange Romania, Roche Romania, Wrigley Balkan East (Orbit, Airwaves, 5 Gum).

Senior Interactive crede in puterea educativa a advertising-ului, dovada fiind proiectele dezvoltate in parteneriat cu: Anim’est, Fundatia Soros Romania, IICMER, Scoala de Valori, SOS Satele Copiilor, TechSoup Romania si TIFF.

Senior a obtinut premii si nominalizari la: Mobile WebAward 2012, WebAward (2012, 2010, 2009), Gala SocietatiiCivile 2012, Best Ads 2011, Internetics (2012, 2011, 2010), Golden Drum 2011.

senior interactive iiccmer represiunea comunista website agentie digital