Locuri de munca în Romania

            Desi foarte multi romani se orienteaza spre locuri de munca in strainatate, Romania este foarte ofertanta din punct de vedere al posturilor disponibile. In fiecare judet exista sute sau chiar mii de locuri de munca, atat in mediul privat cat si in mediul de stat. Din pacate, aproape 5 milioane de romani cu forta de munca si pregatire au ales sa isi continue aventura prin viata in afara tarii, lasand un mare gol pe piata muncii din Romania.

Din fericire, lucrurile par sa revina, usor, usor, spre fagasul normal. Conform celor de la Jobslist.ro, un agregator al locurilor de munca din tara si din strainatate, in ultima perioada se simte o evolutie destul de mare pe piata muncii:

·         Salariile sunt din ce in ce mai mari. Este adevarat ca marirea salariilor vine cu costuri uriase, insa oportunitatile sunt mai atractive pentru romanii care refuza sa paraseasca tara si pentru cei care doresc sa se intoarca.

·         Locurile de munca sunt din ce in ce mai nisate. Se cauta profesionisti, iar cei care au cunostinte intr-un anumit domeniu pot gasi cu usurinta un loc de munca prin care sa isi poata dezvolta o cariera.

·         Companiile nu prea au de unde alege. Din pacate pentru economia Roaniei si din fericire pentru angajati, companiile nu prea au de unde alege, asadar, cei care doresc sa lucreze vor gasi, fara doar si plate, oportunitati.

Care sunt cele mai cautate meserii in Romania?

La nivel național, în Septembrie 2018 erau peste 35000 de locuri de munca doar în evidentele Agentiei Naționale pentru Ocuparea Forței de munca. Cele 35000 de posturi vizaza, în principal, muncitorii necalificati. Astfel, peste 3000 de oameni sunt căutați pentru asamblarea și montarea verselor piese, peste 1725 sunt cautati cu scopul de a deveni lucratori comerciali si peste 1300 sunt necesari pentru manipularea marfii. De asemenea, sunt o multime de locuri de munca in industria confectiilor, in constructii sau in domeniul securitatii, cautandu-se aproape 2000 de agenti de securitate.

In ceea ce priveste locurile de munca destinate persoanelor calificate, domeniile in care se fac cele mai multe angajari sunt:

·         IT-ul. Dat fiind faptul ca din ce in ce mai multe companii straine au ales sa isi desfasoare activitatea in Romania, posturile pentru IT-isti sunt numeroase. Conform celor de la Jobslist, salariile oferite sunt cel putin generoase, iar conditiile de munca sunt si ele din ce in ce mai bune.

·         Marketing-ul. De asemenea, se cauta profesionisti in domeniul marketingului, persoanele pregatite sa vanda fiind foarte valoroase.

·         Ingineria. In ciuda faptului ca sunt o multime de romani care pleaca din tara, companiile de constructii nu duc lipsa de proiecte. Se construieste foarte mult, fiind o nevoie acuta de ingineri buni. Sute de locuri de munca din acest domeniu pot fi gasite pe site-urile de recrutare, drect pe site-urile companiilor sau in la targurile de joburi.

Unde iti poti gasi un loc de munca bun in Romania?

In principiu, te poti orienta spre site-urile de recrutare care ofera cea mai complexa solutie. Spre aceste site-uri se orienteaza majoritatea companiilor care au nevoie de angajati si tot spre ele se orienteaza cei care isi cauta un loc de munca. Avantajele unui astfel de site sunt evidente:

·         Se pot gasi rapid locurile de munca cele mai potrivite;

·         De regula dispun de o multime de sfaturi utile;

·         Permit aplicarea pentru anumite locuri de munca intr-un timp foarte scurt.

In ceea ce priveste orasele in care se gasesc foarte multe locuri de munca, cele mai atractive sunt Timisoara, Arad, Cluj Napoca, Bucuresti si Ploiesti. Majoritatea oraselor din tara au, insa, tot fellul de oferte interesante. La ora actuala se cauta cele mai multe locuri de munca in Bucuresti.

Cum sa gasesti locul de munca perfect pentru tine?

Cel mai probabil vizezi un loc de munca foarte aproape de casa, care sa fie bine platit si sa se muleze perfect pe pregatirea ta. Conform specialistilor, pentru a putea sa te bucuri de un astfel de loc de munca trebuie sa urmezi cateva sfaturi:

·         Foloseste-te de optunile avansate de cautare. Majoritatea site-urilor de joburi ofera optiuni avansate de cautare si trimit newslettere in momentul in care apare ceva interesant.

·         Nu aplica la toate joburile care ti se par interesante. Daca aplici la absolut toate joburile, este posibil sa pierzi foarte mult timp. Incearca sa aplici doar la acele joburi care se muleaza perfect pe nevoile tale.

·         Aplica pana in momentul in care iti vezi contractul de munca semnat. Multe persoane renunta sa aplice in momentul in care merg la un interviu si li se pare ca totul a decurs bine. Este indicat sa trimiti CV-ul tot timpul, pana in momentul in care esti angajat.

·         Nu te limita la un CV standard. CV-ul este, inca, un document extrem de important care poate decide modul in care angajatorii hotarasc angajarea. Nu te limita la un cv standard pe care sa il trimiti tuturor angajatorilor. Incearca sa il personalizezi in functie de jobul pentru care aplici. De foarte multe ori, o vacanta, un hobby sau o activitate pe care ai avut-o in trecut pot juca un rol important intro anumita decizie.

·         Nu vorbi de rau fostii angajatori. Este o greseala pe care o fac multi oameni care isi cauta de lucru. Romania este mica iar atunci cand vine vorba despre anumite nise, oamenii implicati s cunosc intre ei. Daca vorbesti de rau un fost angajator, s-ar putea ca noul angajator sa stie despre cine este vorba.

Cum arata viitorul locurilor de munca in Romania

Desi volumul de investitii in Romania nu este unul foarte mare, tara noastra atrage destul de multe companii, asadar, sunt sanse mari ca numarul locurilor de munca sa creasca. Din pacate, multi romani cu forta de munca pleaca, asadar, apare o noua tendinta: imigrantii. Din ce in ce mai multe compani angajeaza asiatici si persoane venite din zone defavorizate, ceea ce poate fi un plus sau un minus pentru o tara atat de conservatoare precum Romania.

Locuri de munca

Locuri de munca https://www.jobslist.ro

locuri de munca locuri de munca Romania locuri de munca Bucuresti locuri de munca strainatate locuri de munca Iasi locuri de munca Timisoara angajare strainatate locuri de munca Brasov anunturi gratuite locuri de munca oferte angajare anunturi angajare joburi noi oferte de munca oferte de munca Romania oferte de munca strainatate locuri de munca iasi