Lampioanele, cele mai potrivite articole de petrecere pentru ziua ta de nastere

Chiar daca te-ai hotarat sa iti organizezi ziua de nastere acasa, acest lucru nu inseamna ca nu le vei oferi invitatilor tai un party memorabil. Pentru inceput, trebuie sa stabilesti data si ora la care incepe petrecerea, dar si lista completa de prieteni, rude si alti apropiati care vor fi alaturi de tine in aceasta zi deosebita. Apoi, bineinteles, urmeaza lista de cumparaturi si drumul la supermarket. Pe langa sucuri, bere, apa, mancare, dulciuri si tort, iti recomandam sa achizitionezi si cateva articole de petrecere, care sa "condimenteze" ziua.

Mai exact, vorbim despre lampioane, unele dintre cele mai apreciate articole de petrecere la nivel global, care in ultimii ani au inceput sa capete popularitate si in tara noastra. Acestea sunt foarte folosite in alte tari din trei motive principale. In primul rand, sunt percepute drept 100% sigure si inofensive, intrucat nu explodeaza, ci doar isi iau zborul lin, sub actiunea aerului cald. In al doilea rand, sunt ieftine, usor de folosit si foarte frumos de privit, fotografiat si filmat.

Nu in ultimul rand, lampioanele sunt articolele de petrecere avand cea mai puternica simbolistica. Folosite pentru prima oara de chinezi, cu ocazia Anului Nou, ele simbolizeaza sansa unui nou inceput, renuntarea la tot ce a fost rau in anul precedent si speranta unui an mai bun, cu multa liniste, fericire, sanatate si belsug. Tocmai din acest motiv, ele sunt extrem de potrivite si pentru ziua de nastere, nu doar pentru Anul Nou, intrucat reprezinta practic o "prelungire" a dorintei pe care ti-o pui in momentul in care sufli in lumanarile de pe tort.

Asadar, dupa momentul tortului si al sampaniei, anunta-ti invitatii ca mai ai o ultima surpriza pentru ei si invita-i in curtea casei sau intr-un parc din apropiere. In orice caz, trebuie sa alegi un spatiu deschis, necirculat, fara substante inflamabile sau vegetatie uscata in jur. Odata stabilit locul, alege-l pe cel mai de incredere prieten, care te va ajuta sa aprinzi lampionul, si roaga-i pe ceilalti sa se indeparteze putin.

Aceste articole de petrecere vin de obicei insotite de instructiuni de utilizare explicite, tiparite pe ambalaj. Chiar daca nu vorbim despre petarde sau artificii, lampioanele sunt totusi articole pirotehnice, al caror combustibil este focul. Iata ce reguli trebuie sa respecti cu strictete:

- foloseste aceste articole de petrecere doar in spatii deschise, nicidecum in casa;

- aprinde doar fitilul de ceara, nu si hartia din care este confectionat lampionul;

- ai grija la viteza vantului si asigura-te ca lansezi lampionul perfect vertical;

- lasa fitilul de ceara sa arda pentru 30-40 de secunde si nu da drumul acestor articole de petrecere pana cand nu simti ca ele pot avea un zbor sustinut;

- foloseste cu grija lampioanele si nu lasa copiii sau persoanele foarte obosite ori aflate sub influenta alcoolului sau a substantelor interzise sa le manuiasca.

Daca vei respecta toate aceste sfaturi, ziua ta de nastere va avea finalul perfect, iar toti invitatii vor ramane cu o amintire de neuitat. La multi ani!

articole de petrecere