Importanta locatiei serverului in promovarea unui site

Inainte de a lua decizia de a lansa o afacere pe Internet, este foarte important sa se ia in calcul ca acest lucru presupune luarea a numeroase decizii, care mai de care mai importante si care trebuie luate intotdeauna intr-o maniera cat se poate de responsabila. Un proiect online, mai cu seama un magazin online are niste necesitati speciale atunci cand vine vorba despre functionalitate, aspect care este drastic influentat de alegerile pe care le facem in materie de servicii de gazduire web si servere. Aceste doua aspecte par sa aiba o importanta majora atunci cand vine vorba despre afaceri online, despre functionalitatea site-urilor si desigur despre evolutia corespunzatoare a acestor magazine in timp. Locatia serverului pentru care se opteaza insa este un lucru adesea neglijat, cu toate ca acest lucru are un impact major in ceea ce priveste promovarea unui site online prin intermediul serviciilor de specialitate.

Calitatea unui server este unul dintre aspectele carora este absolut esential sa i se acorde o atentie mai aparte in conditiile in care o alegere nepotrivita in acest sens ne poate costa destul de scump pe termen lung. Locatia serverului este totodata un lucru important avand in vedere ca acest lucru aparent minor are o importanta majora pentru ceea ce inseamna promovarea unui site online. Iata asadar cateva motive pentru care locatia serverului este un aspect demn de luat in calcul atunci cand se opteaza pentru astfel de servicii. 

 

Locatia serverului are un impact asupra vitezei de incarcare a site-ului.

Unul dintre aspectele cele mai importante de retinut despre importanta locatiei unui server este faptul ca acest lucru are un impact major in ceea ce inseamna viteza de incarcare a unui site. In conditiile actuale, este foarte binecunoscut faptul ca un utilizator nu petrece mai mult de aproximativ 3 secunde pe o pagina care nu se incarca, aspect ce transforma viteza de incarcare a unei pagini intr-un lucru deosebit de important. Cu cat serverul se afla mai departe de utilizatori, cu atat viteza de incarcare a unei pagini va necesita mai mult timp. Astfel ,recomandarea este aceea de a se opta intotdeauna pentru acele companii care au serverele localizate la noi in tara, chiar daca poate uneori, ofertele din exterior pot fi mai atractive. In plus, viteza de incarcare a site-ului este benefica si procesului de SEO, serviciu menit sa te ajute sa obtii poziti privilegiate in cadrul motoarelor de cautare.

 

O viteza de incarcare propice, pozitii mai bune in cadrul motoarelor de cautare.

Atunci cand un server poate pune continutul unui site la dispozitia unui utilizator intr-un timp scurt, acest lucru il va determina sa ramana pe site, mai ales daca aici are posibilitatea de a gasi serviciile si produsele dorite. Viteza de incarcare a unui site reprezinta unul dintre factorii principali de pozitionare a unui site in Google, fapt pentru care locatia serverului reprezinta si din acest punct de vedere un aspect demn de luat in calcul atunci cand se doreste alegerea celor mai bune servicii de gazduire web pentru buna dezvoltare a afacerii tale online. 

gazduire web Tlh.ro