Importanta angajarii unui avocat pentru afaceri

In afara de cerintele legale, pot exista litigii ce trebuie pregatite in prealabil pentru a evita consecintele grave. Un avocat este acea persoana cu experienta care va poate ajuta sa rezolvati si sa preintampinati cazurile legale ce ar putea aduce prejudicii importante pentru afacerea dumneavoastra. 

De aceea, tot mai multe firme inteleg importanta angajarii unui avocat inca de la inceputul antreprenoriatului. Ad-Avocat.ro poate fi avocatul de care aveti nevoie.

Pentru orice situatie care ar putea avea un impact juridic asupra afacerii dumneavoastra, ar trebui sa consultati imediat un avocat.

Situatii cand un avocat va poate fi de ajutor

- sa decideti cu privire la structura unei afaceri

- cand primiti finantare din surse externe

- cand semnati oferte, contracte, parteneriate de afaceri, inchirieri, negocieri etc

- in procesul de angajare

- in cazul de fuziune si achizii

- pentru protectia proprietatii intelectuale etc.

De ce aveti nevoie de un avocat pentru afacerea dumneavoastra?

Nevoia angajarii unui avocat pentru afacerea dumneavoastra, oricat de mica ar fi aceasta, rezulta din faptul ca exista sute de legi pentru afaceri care trebuie respectate si fiecare industrie are propriul sau pachet de reglementari si reguli. Un proprietar de afacere ar putea cu usurinta sa ignore toate aceste legi, insa afacerea sa ar putea avea de suferit enorm pe termen lung. In afara de legile statale si europene (importante mai ales daca faceti afaceri cu  tari straine), exista legi la nivelul localitatii si judetului dumneavoastra pe care ar trebui sa le cunoasteti.

Legile nu sunt niciodata constante, ci sunt intr-o permanenta modificare. Evolueaza permanent si pot aparea modalitati mici si subtile ce va pot determina sa nu respectati legea, dintr-o data -chiar daca afacerea dumneavoastra nu s-a schimbat. Avand in vedere aceste lucruri, poate fi dificil pentru o afacere sa ramana permanent la curent cu tot ceea ce se intampla in domeniul legislatiei.

Apoi, nu toate legile sunt relevante pentru afacerea dumneavoastra, dar un avocat le va cunoaste pe toate si va poate sfatui in consecinta.

Iata cateva seturi de legi de care o afacere ar trebui sa tina cont

- Legile cu privire la infiintarea unei afaceri

Aceste legi definesc pasii si masurile de luat pentru a forma o intreprindere. Exista mai multe tipuri de entitati comerciale si un avocat va poate ajuta sa optati pentru cea care se potriveste cel mai bine afacerii dumneavoastra: SRL, PFA, SA etc.

- Legile privind protectia consumatorilor

Exista o lege mare referitoare la protectia consumatorilor, dar daca afacerea dumneavoastra produce bunuri, cum ar fi de alimentatie, atunci ar trebui sa cunoasteti in detaliu toate aceste reglementari.

- Legi contractuale

De multe ori, firmele incep sa colaboreze cu avvocati atunci cand au de semnat diverse contracte. Adevarul este ca un contract poate sta la baza unor procese costisitoare viitoare, motiv pentru care firmele nu ar trebui sa-si asume acest risc de a incheia un contract extrem de important fara a fi sfatuite de un avocat. Pentru un avocat este usor sa parcurga un contract comercial, sa discute termenii si sa-i explice clientului sau clar ceea ce urmeaza sa semneze.

- Legi de angajare si ocupare a fortei de munca

Daca aveti mai mult angajati, acestia se pot organiza in sindicate, iar relatiile pe care le aveti cu acestia ar trebui sa fie cat mai transparente si clare. Un avocat va poate ajuta sa creati contracte transparente, sa raspundeti acuzatiilor unui angajat sau cererilor sindicalistilor.

Acestea sunt doar cateva subdomenii ce arata necesitatea angajarii unui avocat de catre o afacere mai mica sau mai mare. Dumneavoastra pentru ce aveti nevoie de un avocat.

avocat afaceri ad-avocat