Igiena lenjeriei-conditie a sanatatii

Inca din primele zile de viata a omului, igiena este importanta datorita numeroaselor iritatii si boli ale pielii care se pot contacta datorita microbilor. Aceste microorganisme au dezvoltat in timp rezistenta la diversi agenti de curatare, la diferite vaccinuri sau la diverse medicamente. Una dintre conditiile esentiale pentru mentinerea sanatatii corporale este igiena. A preveni, este de cele mai multe ori mai usori decat sa elimini, sa distrugi-in special in ceea ce priveste efectele agentilor microbieni.



            Mentinerea igienei corporale presupune pe langa baia saptamanala, spalarea  frecventa a mainilor. Aceste aspecte sunt potrivite pentru copiii de peste trei ani si adultilor. Daca ne referim la bebelusi, mentinerea igienei corporale implica bai zilnice sau macar bisaptamanale, pastrarea igienei intime zilnic, igienizarea permanenta a biberoanelor si tetinelor, dar si igienizarea  lenjeriei intime. Patutul bebelusului trebuie pastrat in conditii de igiena, deoarece acesta vine in contact cu resturi alimentare ce pot dezvolta iritatii ale pielii daca vin in contact cu pielea fina a nou-nascutului. Acesta este un motiv intemeiat pentru a avea mai multe randuri de lenjerie pentru patutul copilului. Desi principiul automat de spalare intensifica procesul de uscare a lenjeriei, adesea lenjeria patutului trebuie schimbata de doua ori pe zi. In acest caz, fireste ca trebuie sa avem la indemana lenjerie curata si uscata mereu. Se recomanda ca lenjeria din patutul bebelusului si a copilului mic sa nu fie spalata laolalta cu lenjeria folosita de adulti. Acesta este motivul pentru care mai multe seturi de lenjerie destinata celui mic nu poate fi decat binevenita.



            In lumina celor afirmate mai sus, va sugeram sa achizitionati seturi de lenjerii special confectionate pentru bebelusi si/sau copiii mici. Caracteristica de baza a acestor produse este textura delicata a materialului din care sunt confectionate, dar si dimensiunile adecvate patutului, pernei si plapumioarei specifica pentru acestia. Familiile cu bebelusi pot achizitiona si on line lenjerii special realizate pentru acestia, accesand nichiduta.ro. Aici veti descoperi o gama larga de lenjerii destinate patuturilor pentru bebelusi si copii mici, in cromatica vie, din material de bumbac sau bumbac satinat, astfel incat sa poata fi spalate la temperaturi ridicate, dar sa poata fi si dezinfectate prin calcare cu fierul.



            Pentru cei interesati de lenjeriile mentionate mai sus va recomandam cateva variante de modele fie utilizate ca aparatori pentru patut, fie ca cearsaf pentru saltelute, fie cearsaf pentru cosulet sau pentru patuturi cu dimensiuni mai mari, formate din trei sau mai multe piese. Dintre lenjeriile solicitate mai frecvent de catre cuparatori mentionam modelele:”Lenjerie Dream Galben”  sau “Ursuletul Roz” compuse din patru piese: cearsaf pat, cearsaf plapuma si doua fete de perina realizate din bumbac 100%. O alta categorie des achizitionata de pe nichiduta.ro este cea compusa din opt piese:”Ursuletul” ce contine pe langa piesele clasice enumerate mai sus si aparatori laterale pentru patut, aparatoare pentru cap dar si pilota cu dimensiuni de 95X75cm.



            Se pot achizitiona la preturi accesibile cearsafuri cu elastic pentru saltelute, care sunt realizate din bumbac 100% sau din frotir in culori uni, frumoase si atractive cu dimensiuni standard 120X60 cm sau 140X70 cm. Personalizate coloristic pentru baieti si fete, seturile de lenjerii din bumbac imprimat format din trei piese este foarte util si practic. Numele acestora este in functie de imprimeul materialului din care sunt realizate: ”Martinel se joaca”, “Lion King”,”Casuta veseliei”, Snopy Catelusul” sau “Prietenii lui Mickey”. Acestea si multe alte variante de lenjerii pentru patutul bebelusului si al copilului mic veti descoperi accesand nichiduta .ro Comenzile se pot face on line la orice ora, iar diversitatea modelelor, calitatea materialelor si faptul ca sunt livrate rapid prin curier, garanteaza seriozitatea de care dau dovada atat producatorii, cat si cei care comercializeaza aceste produse.



            Decat sa cautati prim magazine materiale de calitate, croitorese sau sectii de croitorie care sa realizeze in scurt timp produsele necesare copilului dvs, este de preferat sa achizitionati on line produsele dorite si necesare. Astfel veti pastra igiena corporala a celui mic si evitati neajunsurile create de iritatii sau imbolnavirile.