Educatie despre contraceptie de la A la Z

Tinerii adolescenti sunt la varsta explorarii, varsta la care se descopera si la care au primele experiente afective si sexuale. Insa, pentru ca educatia sexuala lipseste din majoritatea scolilor, iar putini dintre parinti au curajul sa vorbeasca deschis cu adolescentii lor despre cat de important este sa se protejeze, apar adesea situatii in care tinerele fete se confrunta cu o sarcina nedorita sau oricare dintre parteneri se alege cu o boala cu transmitere sexuala.  



De aceea, campania PlanificaNeprevazutul.ro si-a propus sa le ofere tinerilor, si nu numai, informatiile de care au nevoie pentru a folosi corect contraceptia si raspunsurile pe care le cauta atunci cand, invariabil, apar confuzii si dileme precum: „ce metoda de contraceptie ar trebui sa folosesc si unde o gasesc”, „care sunt cele mai sigure metode”, „cum se pune prezervativul”, „cand imi trebuie pilula de a doua zi”, „daca ma retrag la timp, ea poate ramane insarcinata” si multe, multe altele. Site-ul ofera vizitatorilor detalii despre caracteristicile si gradul de eficienta al tuturor metodelor contraceptive disponibile in Romania si combate miturile, astfel incat sa inlature opiniile gresite atunci cand vine vorba despre contraceptie.



Tinerii, si nu numai, pot obtine raspunsuri la orice intrebare legata de metodele contraceptive si viata sexuala, trimitand un e-mail la adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro. Raspunsurile sunt confidentiale si vin din partea dr. Mirela Popa, doctor ginecolog.



Temele abordate pe site includ totul despre pilula de a doua zi si anticonceptionale, metodele riscante, pe care este bine sa le ocolesti, planificare familiala, sfaturi pentru o relatie reusita, quiz-uri si sondaje, clip-uri in care bloggeri romani povestesc despre experientele lor sexuale, sfaturi pentru barbati si parinti. Tot pe site se pune accent pe informarea corecta in ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuala si riscurile la care te expui atunci cand nu te protejezi.



Sectiunea de webinarii prezinta o colectie de clipuri cu durata de cel putin o ora, in care specialistii prezinta pe larg o tema de interes si in care raspund la toate intrebarile puse de cei care au vizionat in direct webinarul.



Planificaneprevazutul.ro este un site care prezinta informatii complete si specializate despre metodele contraceptive, sanatatea reproducerii si o viata sexuala sanatoasa. Cu ajutorul informatiilor furnizate de specialisti in medici ginecologi, persoanele de orice varsta pot sa afle raspunsurl la orice intrebari si sa fie la curent cu toate optiunile lor in materie de contraceptie.





Powered by SEO monitor