De ce sa alegi un brad de Craciun artificial in detrimentul unuia natural?

Sarbatorile de iarna sunt cu totul si cu totul speciale daca tinem cont de faptul ca in perioada acestora, intreaga casa se transforma complet. Ghirlandele, instalatiile luminoase, decoratiunile specifice, dar mai ales bradul de Craciun sunt doar cateva lucruri cu care ne “imbracam”locuintele in spirit de sarbatoare. Principalul centru de atractie al locuintelor in luna decembrie este fara doar si poate, clasicul brad de Craciun, principalul simbol al sarbatorilor de iarna. In contextul dat, este cat se poate de firesc sa ne dorim cel mai frumos si impunator brad de Craciun, motiv pentru care de cele mai multe ori dam startul cautarilor cu cateva saptamani inainte. Acesta insa este punctul ce declanseaza celebrul paradox: natural sau artificial?

Pe scurt este vorba despre preferintele fiecaruia, chiar daca brazii artificiali incep, incet dar sigur sa ii inlocuiasca pe cei naturali. Impunatorii brazi artificiali vin la pachet cu serie de avantaje greu de trecut cu vederea, chiar si pentru cei care iubesc brazii naturali si mirosul inconfundabil pe care acestia il emana. Haide sa descoperim impreuna cateva dintre cele mai importante avantaje ale alegerii unui brad artificial!

Brazii artificiali arata impecabil

Poate unul dintre cele mai importante avantaje ale alegerii unui brad artificial, reiese din faptul ca acestia arata mereu impecabil. Probabil cu totii ne aducem aminte de cat de complicat era sa gasim un brad natural bogat, cu crengute egale. In cazul brazilor artificiali insa, cautarile sunt mult mai simple, pentru ca acestia sunt conceputi pentru a a fi cat mai aproape de perfectiune. Cest lucru nu inseamna ca brazii naturali nu pot arata armonios, insa gasirea celui “perfect”s-ar putea sa se transforme intr-o provocare de zile mari.

Un brad artificial este o investitie de durata

Un brad artificial ar trebui intotdeauna privit ca o investitie pe termen lung, avand in vedere ca acesta poate rezista ani de zile, lucru care nu se intampla desigur in cazul celor naturali. Desi poate un brad artificial repezinta o investitie ceva mai mare in acest moment, in timp aceasta se va amortiza destul de usor.

Brazii artificiali nu fac murdarie

Chiar daca brazii artificiali nu au acel miros specific de brad, aavantajul alegerii acestora este acela ca nu fac murdarie. Cu totii ne aducem probabil aminte de acele de brad care in preajma Craciunului se regasesc inevitabil prin intreaga locuinta. Prin achizitionarea unui brad artificial insa, vei putea uita complet de acest inconvenient.

Contribui in mod direct la protejarea mediului inconjurator

Intr-o prima etapa, ar putea parea doar vorbe in vand insa in realitate, fiecare dintre noi putem contribui la protejarea padurilor de conifere. Unui brad ii trebuie cel putin 10 ani de zile pentru a ajunge la maturitate si pentru a putea fi utilizat ca pom de Craciun.

Este usor de instalat

Un brad artificial este foarte paractic si usor instalat avand in vedere ca tot ce trebuie sa faci este sa il scoti din cutie si sa il impodobesti asa cum iti doresti. Daca vorbim despre brazii naturali, lucrurile se complica putin avand in vedere ca mai intrai va trebui sa il gasesti pe cel potrivit.   

decoratiuni interioare