Cum sa slabesti prin numararea caloriilor?

Probabil ai mai auzit pana acum de calorii si de cum este bine sa mananci in jur de 2000 pe zi. Ei bine nu este chiar asa. Fiecare om are metabolismul sau si nu poti spune ca toata lumea trebuie sa manance la fel de mult pentru a-si mentine greutatea. 

Pentru a putea avea control asupra greutatii noastre si pentru a putea sa ne indreptam spre un anumi tel, slabit sau crestere in masa musculara, trebuie sa ne asumam anumite obiceiuri. Slabitul se obtine cel mai adesea printr-un deficit caloric. Cu alte cuvinte sa consumi mai putine calorii decat arzi, astfel incat sa-ti obligi corpul sa arda grasimea pentru a-ti asigura energia.

Exista numeroase aplicatii care te ajuta sa faci asta. Exemple clasice pe care ti le va propune lumea sunt aplicatii de genul MyFitnessPal. Pe aceiasi idee se bazeaza si klorii.ro, o aplicatie web dedicata romanilor pentru acest domeniu. O recomand pe aceasta pentru ca contine o baza larga de alimente romanesti si de obicei gasesti tot ce ai mancat aici.

Tot ce trebuie sa faci este sa te inregistrezi, sa iti adaugi greutatea, inaltimea, greutatea dorita si data nasterii iar apoi sa o accesezi repetat pentru a-ti adauga mesele si activitatile. Ea iti va spune numarul de macronutrienti din toate alimentele adaugate, iti va face recomandari legate de acestea si iti va afisa si o aproximarea a greutatii tale reale in functie de ce ai adaugat (Astfel nu e nevoie sa te cantaresti zilnic).

Prin numararea caloriilor se poate slabii in mai multe feluri. O tactica naiva presupune sa mananci orice atata timp cat te aflii in valorile recomandate. Totusi aceasta abordare presupune riscul aparitiei unor probleme de sanatate si se indeamna cat mai mult sa incercati sa mancati sanatos (cat mai multe fructe si legume).

Atata timp cat vei pastra un deficit caloric zilnic, nu ai cum sa nu reusesti sa-ti atingi obiectivul de a slabii. Pastreaza-ti ambitia si motivatia si nu te invinovatii prea rau pentru micile batalii pierdute. Mult succes!

calorii slabit numarare calorii dieta