Cum gestionam eficient bugetul de Black Friday

8 din 10 români români sunt atenți la cheltuielile zilnice și aproape jumătate vor să-și dezvolte cunoștințele de gestionare a bugetului, arată un studiu efectuat anul trecut la inițiativa Provident Financial România. Gestionarea mai bună a bugetului personal este însă o prioritate pentru majoritatea consumatorilor și astfel, Provident susține inițiative de educație financiară și antreprenorială care oferăinformații și instrumente utile nu doar pentru a evita o “pană de buget”, ba chiar mai mult, pentru a administra eficient veniturile și cheltuielile.
În apropierea Black Friday, bugetul de familie nu rămâne niciodată neafectat.Cu cât magazinele încep să anunțe ofertele și reducerile pe care le pregătesc, cu atât lista de cumpărături devine mai lungă și mai neîncăpătoare în bugetul disponibil. Aplicate cu precădere gadget-urilor, însă extinse în ultimii ani la o gamă de produse tot mai variată din dorința retailerilor de a profita de interesul și bugetul consumatorilor, reducerile de Black Friday generează un vârf de vânzări pentru magazine și, în unele cazuri, o gaură în bugetul clienților. Pe SigurantaFinanciara.ro, centrul tău complet de resurse de educație fiannciară și antreprenorială susținut de Provident, găseștisfaturi și ponturi inedite pentru optimizarea bugetului de Black Friday.
Pentru a optimiza și gestiona eficient bugetul pentru Black Friday în primul rând trebuie puse pe listă produsele dorite. În apropierea zilei Black Friday, trebuie analizată oferta magazinelor și urmărită evoluția prețurilor, pentru a putea evalua corect reducerile. De asemenea, la decizia de cumpărare poate contribui și o comparație între ofertele mai multor magazine. În această perioadă, trebuie evitate cumpărăturile din impus, doar pentru că un produs este la reducere, chiar dacă nu este absolut necesar.Prin platforma SigurantaFinanciara.ro, Provident îți oferă ponturi despre cum să îți gestionezi bugetul, să îți sporești economiile și să investești în produse care să îți aducă satisfacții pe termen lung, exploatând oportunitățile pe care le poți avea de Black Friday.
Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în opt ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.