Cum alegi grupul electrogen de care ai nevoie?

Generatoarele de curent sunt dispozitive care convertesc energia mecanica in energie electrica cu scopul de fi utilizata intr-un circuit extern. Fie ca este vorba de intreruperi indelungate a alimentarii cu energie electrica, fie ca este vorba de lipsa accesului la o sursa de alimentare, generatoarele de curent isi dovedesc utilitatea in caz de necesitate, asigurand energia atat de importanta pentru marii consumatori sau unitatile productive, unde o pana de curent poate reprezenta o problema serioasa. Totodata, grupurile electrogene sunt o solutie la indemana pentru alimentarea cu energie electrica in locatiile izolate, unde nu exista retea de energie electrica. Poate fi vorba despre o cabana la munte sau santiere de constructii. In orice caz, generatoarele de curent garanteaza desfasurarea in parametri normali a activitatilor obisnuite.

Inainte de achzitionarea de generatoare curent, iata la ce intrebari ar trebui sa raspunzi pentru a-l alege pe cel potrivit nevoilor tale!

·         Care este destinatia grupului electrogen: sursa independenta sau de avarie?

·         Montare la interior sau la exterior?

·         Grup electrogen fix sau mobil?

·         Ce tensiune, putere si tip de pornire au consumatorii?

·         Exista mai multi consumatori care functioneaza simultan sau exista posibilitatea cuplarii secventiale a acestora?

Astfel, in functie de tipul de energie furnizata, grupurile electrogene pot fi monofazate – 230 volti, si trifazate – 230/400 volti, in functie de tipul de constructie se impart in generatoare curent fara carcasa de protectie si grupuri electrogene cu carcasa de protectie insonorizanta, iar in frunctie de tipul de combustibil utilizat pot fi cu motor termic pe benzina, cu motor diesel si cu motor cu gaze naturale. O alta clasificare se face in functie de tipul de pornire: cu pornire manuala, la cheie sau automata, la caderea retelei principale.

Inainte de achizitionarea unui generator electric, este importanta stabilirea exacta a nevoilor de consum, cat si locatia unde se doreste amplasarea acestuia. Iar dimensionarea generatorului de curent electric se realizeaza avand in vedere toti parametrii esentiali din cadrul proiectului respectiv. Intrucat grupurile electrogene trebuie sa garanteze cel mai inalt nivel de calitate, fiabilitate si siguranta, Endress Group Romania pune la dispozitia clientilor sai o oferta variata de generatoare curent certificate CE. De la generatoare monofazate si trifazate, profesionale, cu functionare pe benzina, diesel, biodiesel, gaz cu pornire automata sau electric, incarcasate, insonorizate, in oferta producatorului gasesti generatoare care corespund exact nevoilor tale. In plus, beneficiezi si de un serviciu "backup service 24/24 h" care te asigura impotriva oricaror defectiuni aparute, atat in perioada de garantie, cat si in perioada de post-garantie.