Cooperare transfrontaliera

ONG



Asociatia „Tinerii pentru dreptul la viata”(TDV) Republica Moldova a lansat proiectul „Transfer de bune practici in domeniul voluntariatului intre organizatii din R. Moldova si Romania”. Proiectul are drept scop crearea parteneriatelor regionale in domeniul voluntariatului pentru dezvoltarea capacitatilor ONG in managementul eficient al voluntarilor, pentru sporirea gradului de participare a cetatenilor in activitati de voluntariat.

 

Cu un buget de 10 000.00 USD, finantat prin intermediul Fundatiei Est – Europene, din resursele financiare acordate de Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei / DANIDA, proiectul va facilita transferul de experienta in domeniul Managementului voluntarilor, intre organizatiile din R. Moldova si Romania si va multiplica practicile pozitive in domeniul Managementului voluntarilor, in cadrul Programelor de Voluntariat al organizatiilor din R. Moldova si Romania. 

 

Pe parcursul proiectului vor fi realizate 6 stagii cu o durata de 7 zile, pentru Coordonatori de voluntari din R. Moldova si Romania in ONG din cele doua tari, pentru a se familiariza cu managementul Programului de Voluntariat, politica organizationala in domeniul voluntariatului si mecanismul de implicare a voluntarilor in comunicate. 

 

Proiectul se va finaliza cu Conferinta Nationala a Voluntariatului in cadrul careia va fi discutat cadrul de implementare a Legii Voluntariatului in R. Moldova si vor fi lansate initiativele de cooperare in cadrul Anului European al Voluntariatului – 2011. Pe parcursul conferintei va fi prezentata rezolutia asupra mecanismul de colaborare intre organizatiile active in domeniul voluntariatului din R. Moldova si Romania. 

 

Partenerii proiectului „Transfer de bune practici in domeniul voluntariatului intre organizatii din R. Moldova si Romania” sunt Fundatia „Alaturi de Voi” Romania (va facilita desfasurarea stagiilor in Romania) si Black Sea Trust for Regional cooperation.



cooperare tranfrontalier voluntariat