Centrul Pas cu Pas, mai mult decat un sprijin pentru copiii cu autism

Autismul este o tulburare ce sperie pe orice parinte. Doar gandul ca cel mic ar putea suferi de tulburarea de spectru autist il intristeaza foarte mult si se gandeste la ce este mai rau. Din pacate rata acestei tulburari este in crestere si din cate se pare nu exista o cauza clara a autismului, in ciuda eforturilor de cercetare.

 

Cu toate acestea exista centre specializate pentru aceasta tulburare, avand scopul de a ajuta familia care are copii cu TSA. Acestea au integrate mai multe forme de terapii precum ABA, logopedie, kinetoterapie si masaj, terapie 3C, psihoterapie pentru copii, dar si pentru adulti. Un centru recunoscut in Suceava este centrulpascupas.ro.

 

Ce este terapia ABA

 

Terapia are ca scop transformarea comportamentelor nedorite in unele pozitive. Totodata terapia ABA ajuta copiii sa se integreze social. Cei din cadrul Centrului Pas cu Pas vor face aceasta terapie dupa un program bine stabilit. Urmaresc indeaproape evolutia comportamentului pentru a afla cauza care il declanseaza, ce se intampla mai exact si ce intareste acest comportament.

 

Aceasta terapie este importanta pentru copiii cu autism deoarece ajuta la cresterea comportamentelor dezirabile. Rezultatul duce la o mai buna comunicare, la o relationare mai usoara cu cei din jur, astfel ca cel mic va putea intelege altfel lucrurile. Specialistii recomanda ca recuperarea sa inceapa de la o varsta cat mai mica pentru ca rezultatele sa fie cat mai eficiente.

 

Este foarte important ca parintii sa constientizeze importanta acestor terapii pentru copii cu autism, intrucat au o foarte mare eficienta. Echipa de la Centrul Pas cu Pas este formata din logopezi, kinetoterapeuti, psihologi, psihopedagogi ce au experienta vasta in domeniu si vor sti pas cu pas ce trebuie de facut pentru ca cei mici sa se poata integra cat mai bine in societate. Sunt recunoscuti pentru profesionalismul si dedicarea lor,  iar parintii pot apela cu incredere la acest centru.

 

Descoperiti avantajele fiecarei terapii in parte din pagina oficiala centrulpascupas.ro.

 

Date de contact:

 

0721 861 125

contact@centrulpascupas.ro