Centralele termice - criterii importante de urmarit

Sistemele de incalzire sunt absolut necesare in orice locuinta. Din randul dispozitivelor menite sa asigure confortul termic dorit, centralele termice sunt preferatele publicului larg deoarece pot acoperi atat necesarul de caldura, cat si cel de apa calda.

Alegerea centralei termice trebuie sa se realizeze in functie de anumiti factori particulari pentru fiecare locuinta. Pentru a gasi un model potrivit, atentia trebuie sa fie orientata spre magazine de profil ce se bucura de un stoc variat in acest sens. Mai mult decat atat, in catalogul magazinului trebuie sa se regaseasca si o varietate de piese de schimb, accesorii si alte componente ce vor ajuta la lucrarile de montaj si nu numai.

Bricolaj Market este un punct de interes pentru publicul larg, cu o gama variata de produse menite sa asigure o solutie optima pentru casa. Cand vine vorba despre centralale termice, in portofoliul magazinului mentionat se regasesc modele variate de la branduri recunoscute pe piata de profil.

Care sunt criteriile ce trebuie urmarite la o centrala termica?

Inainte de achizitionarea oricarui tip de centrala termica, specialistii recomanda o serie de criterii ce trebuie urmarite.

               *Necesarul de incalzire a locuintei

Acest criteriu se stabileste in functie de gradul de izolare, suprafata ce trebuie incalzita si numarul de consumatori si cel al bucatariilor si a bailor. De asemenea, numarul persoanelor care vor consuma apa calda este destul de important.

               *Puterea centralei termice

Puterea centralei termice trebuie aleasa in mod corespunzator deoarece, pe termen lung, aceasta valoare determina un randament eficient comparativ cu nevoile intregii familii. Astfel, puterea termica a centralei trebuie sa fie raportata la numarul de utilizatori, dar si la dimensiunea spatiului.

               *Capacitatea centralei termice de a produce apa calda

Trebuie mentionat faptul ca unele centrale sunt prevazute cu boiler incorporat, in timp ce altele permit conectarea la un boiler extern. Alegerea modalitatii de incalzire a apei calde depinde de necesitatile la care se raporteaza fiecare in parte.  

Mai trebuie mentionat ca daca se alege o centrala pe combustibil lemnos, atunci este nevoie si de o camera tehnica. 

In catalogul de la Bricolaj Market se regasesc modele variate de centrale care functioneaza atat pe lemne, cat si pe gaz, in functie de necesitatile publicului. In plus, cei interesati sunt ghidati de catre echipa de profesionisti in ceea ce priveste caracteristicile tehnice ale fiecarui produs.