Ce trebuie sa stii despre rucsacii si coburile pentru bicicleta

Majoritatea ciclistilor care au nevoie sa transporte diverse lucruri pedaland pe distante scurte, folosesc un rucsac pentru bicicleta pentru ca este mai convenabil, il pot tine in spate tot timpul si nu necesita alte echipamente si prinderi. Pentru cei care pedaleaza pe distante mai lungi, este indicat sa foloseasca o combinatie de rucsaci si coburi pentru bicicleta datorita spatiului mare de stocare si a mobilitatii acestora.

Rucsacii si coburile au spatiile de stocare foarte bine gandite, astfel incat sa poata depozita diverse obiecte utile ciclistilor. Capacitatea ideala de stocare a acestora ar trebui sa fie intre 10-25 de litrii. O capacitate mai mare poate dauna sanatatii si poate crea probleme in timpul pedalatului. 

Daca vrei sa iti alegi un rucsac pentru bicicleta, poti opta pentru urmatoarele variante: 

- fie un rucsac cu multe compartimente interioare si accesorii exterioare (potrivit pentru oras, munte, calatorii lungi, curse de cross sau viteza)

- fie un rucsac simplu cu un singur compartiment pentru utilizare usoara (potrivit pentru oras si calatorii de relaxare)

Mai mult de atat, este bine sa tii cont de accesoriile cu care vine un rucsac sau care pot fi atasate acestuia. De exemplu, semnale luminoase pentru zi si noapte. De altfel, impermeabilitatea membranei din care este alcatuit si rezolvarea diverselor probleme, cum ar fi transportul unui costum sau al unui obiect fragil, sunt alte avantaje de care ar trebui sa tii cont.

Asemenea rucsacilor, coburile pentru biciclete reprezinta o alta modalitate de a transporta lucruri atunci cand pedalezi. Diferentele dintre cele doua sunt:

- coburile au nevoie de suporti pe furca fata sau pe spate spre deosebire de rucsaci, care sunt conceputi pentru a fi purtati pe spatele ciclistului.

- coburile sunt concepute sa fie montate pe suporti cu prinderi specifice.

- forma coburilor este legata de pozitia pe suporti (furca fata, portbagaj spate, spate lateral) si de tipul de prinderi.

Exista si modele care pot fi purtate ca un rucsac insa, majoritatea sunt concepute sa fie pozitionate cat mai eficient pe suportii din fata si din spate ai bicicletei.

Coburile pot fi pozitionate fie pe o parte a portbagajului, fie pe alta sau simultan pe ambele parti.  Mai mult, se pot pozitiona si unele peste altele pentru a eficientiza cat mai mult spatiul de transport. Acest aspect influenteaza foarte mult balansul bicicletei, de aceea trebuie sa avem grija sa incarcam coburile cat mai echilibrat.

Coburile si rucsacii vin in diverse modele, forme si culori, insa cele mai importante caracteristici de care sa tinem cont sunt:

- impermeabilitatea – membrana din care sunt facuti trebuie sa reziste la ploaie si umiditate pentru a mentine bagajele uscate (in special gadgeturi, telefoane mobile, laptopuri etc.)

- compartimentarea – numarul de buzunare sau spatiul pe care il pot cuprinde sa fie eficient si sa corespunda nevoilor noastre (camping, calatorii la mare sau la munte, pe trasee dificile de cross sau pe trasee de viteza)

- marimea – rucsaci (10l – maxim 25 litrii), coburi (10l - maxim 30 litrii)

- captuseala – indiferent ca este rucsac sau cobur, este bine ca captuseala celor doua modele sa fie facuta din materiale care respira si nu irita pielea si mai mult, zona care atinge spatele sa fie confortabila si sa se poata modela dupa forma lui.

- cadru – trebuie sa fie usor, sa aiba canale de respiratie pe spatele nostru, sa reziste greutatii bagajelor si sa nu afecteze rotile sau cadrul bicicletei.

- vizibilitatea – de cele mai multe ori, este bine ca membrana din care sunt realizate aceste modele sa fie reflectorizanta sau sa i se poata atasa accesorii reflectorizante si luminoase.

- prinderi si inchideri – prinderile si suportii trebuie sa fie eficienti, usor de folosit si este indicat ca inchiderile (fermoare etc.) sa fie protejate de apa.

Rucsacii si coburile pentru biciclete sunt de departe cea mai buna modalitate de transport atunci cand pedalam fie pe distante scurte sau lungi, fie cu bagaje voluminoase sau grele. Aceasta combinatie este ideala pentru pedalatul in grup la munte, la mare, in tabere sau in competitii, dar si pentru transportul de zi cu zi al dosarelor si al obiectelor de care avem nevoie la locul de munca. Mai mult de atat, pentru cei care au slujbe ce necesita mobilitate si rapiditate, coburile si rucsacii aduc un plus de viteza ciclistilor, fie ca este in interes de serviciu, fie ca este pentru relaxare.

Intra azi pe site-ul Veloteca si comanda cele mai bune modele de rucsaci si coburi la preturi excelente!

rucsac bicicleta

rucsac bicicleta

rucsaci si coburi bicicleta rucsaci bicicleta coburi bicicleta