Avantajele cursurilor de programare la distanta

Societatea de astazi este definita de o permananta si acclerata schimbare. Dezvoltarea si evolutia tehnologica au reusit sa proiecteze noi traiectorii si noi directii catre care sa se orienteze individul. Omul modern traieste intr-un mediu fluid, cu o imensa viteza de nou. Pana nu demult, o persoana avea o singura slujba de-a lungul vietii, insa astazi, locurile de munca se schimba in medie la fiecare 5 ani cu modificari drastice. Prin urmare, cel mai important sprijin trebuie sa vina din partea educatiei, care la randul ei trebuie sa se adapteze.

Cu 50 de ani in urma, educatia primita pe durata anilor de scoala se considera a fi suficienta, lucru ce in prezent s-a schimbat. Cerintele societatii moderne arata ca individul trebuie sa gliseze catre o educatie continua.

Invatamanatul la distanta pentru pregatirea adultilor

In acest fel, se evidentiaza tot mai multe programe nationale si internationale de cercetare in educatia practica. Tehnologiile reusesc sa elimine o mare parte din constrangerile de timp, accesul restrictiv al informatiilor cauzat de distante, costurile de cazare, transport, posibilitatea acomodarii rapide cu schimbarile si noile cunostinte in anumite domenii. Profesorii se pot concentra mai mult pe domeniile lor de activitate, pe dezvoltarea materialelor si proiectelor educative si de asemenea colaboreaza mai bine intre ei.

Cu toate ca aceste noi concepte specifice cursurilor la distanta nu le pot inlocui pe cele traditionale, intrucat, faza prescolara, primii ani de scoala, precum si fazele de debut in de educatia traditionala.

Reprezentantii Fasttrackit Teachable, o comunitate destinata celor interesati sa patrunda in universul digital al programarii si al cunostintelor IT prezinta care sunt principalele avantaje ale urmarii unor cursuri la distanta.

1.       Formarea este deschisa fiecarei persoane, indiferent de nivelul de pregatire

Nu exista conditii riguroase in vederea aplicarii pentru un curs la distanta. Animat de dorinta de cunostere, oricine poate sa se indrepte catre un nou domeniu de activitate. Profesiile IT, de pilda, au dobandit o foarte mare popularitate datorita beneficiilor oferite, atat din punct de vedere financiar, cat si al flexibilitatii programului. Asadar, tot mai multi tineri, precum si persoane mai in varsta au decis sa se orienteze catre un domeniu de acest fel, iar cursurile online IT sunt cele care castiga cel mai mult teren in acest sens.

2.       Respectarea timpului si al programului de care dispune o persoana

Orice persoana poate sa prezinte diverse sarcini si obligatii impuse de viata persoanala sau pur si simplu are doar anumite perioade cand poate sa dea cel mai bun randament. Programul online este unul foarte flexibil, avand in vedere respectarea programului de activitate pe care il poate avea cineva, fiind adaptata in mare masura ritmului de viata al cursantilor.

3.       Alegerea locului de studiu

Programul online ofera posibilitatea de a alege locul cel mai potrivit de studiu, in functie de ambientul care asigura cel mai mult confort sau putere de concentrare, precum si de spatiul in care se simte ca poate fi asimilata cel mai bine materia. Aacesand platformele online oferite de cursuri la distanta, pot fi dobandite noi cunostinte, indiferent de locul in care te afli.

In prezent, dezvoltarea profesionala se poate realiza intr-o maniera mult mai usoara, intrucat accesul la informatie este unul mai simplu. Prin intermediul tehnologiei si al cursurilor online, oricine poate sa asimileze noi cunostinte in domeniul catre care prezinta interes. De asemenea, diploma obtinuta la final este acreditata atat in Romania, cat si in spatiul UE.

fasttrackit teachable