Anvelopele si importanta lor

Anvelopele sunt o compontenta importanta a oricarui autoturism, putem spune chiar una esentiala, fara ele masina neputand fi deplasata in siguranta. De aceea este important ca starea cauciucurilor sa fie perfecta, pentru a putea conduce masina fara riscuri si cu o performanta ridicata. Multi soferi negliheaza insa acest aspect si considera ca starea pneurilor nu este cruciala, conducand uneori cu anvelope auto cu gradul de uzura intens, banda de rulare nemaiavand profil spre deloc.

Aceasta practica este periculoasa, distanta de franare in cazul unor anvelope uzate fiind crescuta considerabil, cu pana la 3-4m fata de o distanta de franare normala. Acest aspect se traduce in posibile accidente cauzate in situatii limita, cand sunteti nevoiti sa franati de urgenta insa anvelopele nu va ajuta.

Pot fi si alte aspecte negative asupra carora trebuie sa fiti atenti atunci cand analizati starea pneurilor. Aceste aspecte daca sunt depistate denota o stare precara a cauciucului si sunt un indicativ puternic ca trebuie sa montati cauciucuri auto noi in cel mai scurt timp.

Care sunt factorii care va spun ca trebuie sa schimbati anvelopele:

- flanc deteriorat

Asta se poate traduce atat prin defectiuni de natura tegnica (galme, rupturi) provocate de socuri mecanice, cat si defectiuni de tip meteo (crapturi de la depozitarea in soare intens pentru o perioada foarte lunga de timp, cativa ani). In ambele cazuri, este necesar sa montati cauciucuri noi cat de curand. 

- banda de rulare uzata

Banda de rulare este un indice puternic al starii cauciucurilor, ea fiind partea de contact cu asfaltul, prin urmare inaltimea ei afecteaza direct performanta si siguranta condusului. Daca observati ca banda de rulare a trecut de martorii de uzura, este un indicativ puternic ca aveti nevoie de anvelope noi. 

- banda de rulare uzata neuniform

Un alt indicativ il reprezinta o uzura neuniforma provocata de o defectiune la sistemul de directie, care duce la o uzura puternica asupra unei parti exclusiv a anvelopei, fie ea stanga sau dreapta. De asemenea, rularea indelungata cu presiune scazuta considerabil sau cu presiune peste limita maxima, poate duce la o uzura neuniforma.

Daca depistati acesti factori, este important sa montati in cel mai scurt timp anvelope auto in stare buna. Este recomandat, daca sunteti in cautarea unui magazin, sa mergeti pe mana unui magazin online si sa achizitionati anvelope online ieftine. Promotiile sunt recent iar preturile sunt foarte mici. 

anvelope cauciucuri anvelope auto cauciucuri auto anvelope ieftine cauciucuri online anvelope online anvelope vara anvelope iarna