Andreea Olariu, tânăra care a cucerit publicul italian



De mai bine de trei luni, Andreea Olariu participă la emisiunea-concurs “Io canto” realizată de canalul italian, Canale 5 Mediaset. Competiția este dedicată celor mai talentați copii din lume, în domeniul muzical, și are ca protagoniști tineri cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani.

Înca de la prima rundă a concursului, Andreea a avut un mare succes. Cu vocea sa deosebită, fetița din Constanța a ridicat în picioare publicul emisiunii “Io canto” şi pe cei care o urmăreau pe micul ecran. Andreea a câștigat detașat patru ediții ale concursului. Victoria Andreei a fost obținută datorită votului publicului. Minutele în care Andreea Olariu a cântat au înregistrat recordul de audiență al emisiunii, pe respectivul palier orar.

În concurs, Andreea a interpretat melodii din repertoriul artistelor Celine Dion, Beyonce sau Whitney Houston, piese care cer nu doar o voce puternică ci și talent, emoție și pasiune. Ziarele italiene au scris pagini întregi despre succesul și vocea Andreei.

Ea a impresionat şi vedete internaţionale precum Albano, Fausto Leali sau Lola Ponce, împreuna cu care a și cântat în duet. Este singura dintre cei peste 40 de concurenți care a fost invitată să cânte în toate edițiile concursului, atât ca invitată, dar și din postura de concurentă.

Pentru talentul său excepțional, Andreea a fost aleasă printre cei 12 copii care vor participa în 2011, la un turneu de 10 săptămâni în cele mai mari orașe ale Italiei. 

Andreea Olariu a fost întotdeauna pasionată de muzică, iar această pasiune a fost completată de un talent şi o voce care au impresionat profesioniştii, artişti români, dar şi juriile de la importante festivaluri naţionale şi internaţionale de interpretare muzicală. A început să cânte de la 6 ani, iar o dată cu debutul pe scenă a venit şi primul premiu. Acum are 14 ani, dar trofeele şi premiile s-au adunat cât pentru alţii într-o viaţă. Practic, nu a existat festival sau concurs la care a participat și în care să nu obţină un premiu. Este suficient să o asculţi pentru a înţelege de unde vin toate aceste aprecieri şi recompense.

Fundația Dan Voiculescu este, din 2008, alături de Andreea Olariu. Andreea este unul dintre copiii şi tinerii în care Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României crede şi pe care îi susţine.