Alegerea uleiului de motor un alt fel de investitie pe termen lung pentru masina sau parcul tau auto Star Lubricants iti ofera cateva sfaturi extrem de utile

Motoarele moderne sunt adevarate opere de arta, insa rezistenta si eficienta lor in timp depinde in mare masura de alegerea unui ulei de calitate superioara cu respectarea recomandarilor tehnice ale producatorului.


Star Lubricants, distribuitor autorizat de uleiuri si lubrifianti Mobil, ofera cateva sfaturi extrem de utile si vine cu o invitatie catre cei interesati, de a participa la editia cu numarul 6 a evenimentului Expo Inter Cars 2016 ce va avea loc in zilele de 11 si 12 iunie la Codlea. Aici, participantii pot vedea modul in care uleiul protejeaza sau poate distruge un motor in functie de calitatea acestuia.


Alegerea unui ulei de motor de calitate


Simplul fapt ca alegi un ulei de motor pe al carui ambalaj sunt mentionate caracteristicile tehnice recomandate de producator nu este suficient. Uneori, calitatea uleiului nu este corespunzatoare, acesta pierzandu-si proprietatile de vascozitate mult mai repede decat trecerea numarului de kilometri recomandati intre schimburi. Alteori, in ambalaj se afla cu totul alt continut.


Pentru a te asigura ca ai cumparat un ulei de calitate, alege marca dorita sau recomandata, dar verifica si distribuitorul. Numele distribuitorului este trecut pe eticheta produsului cumparat. Daca lipseste, trebuie sa iti pui deja un semn de intrebare. Poti cauta usor, pe Internet, numele distribuitorului pentru a te asigura ca este vorba de o companie autorizata. De exemplu, pe site-ul Star Lubricants vei gasi toate informatiile necesare care atesta ca este un distribuitor autorizat al lubrifiantilor Mobil.


Atunci cand faci schimbul de ulei in service, iar uleiul este furnizat de acesta, solicita mereu sa vezi ambalajul uleiului inainte de desfacerea capacului. Este un lucru banal, insa care te asigura ca folosesti produsele pe care le doresti si le platesti, iar pe de alta parte valideaza seriozitatea si buna credinta a service-ului respectiv.


Ce buget trebuie sa aloci uleiului de motor


Evident, pretul este un factor de decizie important, insa alegerea uleiului  de motor trebuie  privita mai degraba ca o investitie pe termen lung. Cei cativa lei economisiti la un schimb de ulei  se pot transforma in reparatii de mii  de lei sau intr-o depreciere a masinii in cazul vanzarii. Atunci cand vorbim de produse sigilate  si marcate corect, pretul este un indicator bun al  calitatii produsului din interiorul ambalajului.


Alegerea unui  ulei ieftin mergand pe ideea  unui schimb  mult mai  des  decat recomandarile producatorului, nu este o solutie  buna. Uleiul  isi schimba proprietatIle nu doar in timp ci si in functie de regimul de lucru al motorului sau de temperatura de afara.


Un ulei de calitate, poate oferi o lubrifiere eficienta chiar si la temperaturi foarte scazute in timpul iernii ori la temperauri ridicate in timpul verii. Un ulei de calitate si potrivit din punct de vedere al caracteristicior tehnice asigura o pornire usoara a motorului, mentine temperatura optima de functionare, protejeaza motorul de coroziune si curata depunerile existente. Toate acestea se resimt intr-un consum mai bun al motorului si un numar mai mic de vizite la service.


Alegerea uleiului de motor este, asadar, un element important in intretinerea unei masini. Specialistii Star Lubricants sunt pregatiti cu mai multe informatii, exemplificari live si multe suprize in cadrul evenimentului Expo Inter Cars 2016,care va avea loc intre 11-12 iunie, la Codlea.