Activități plăcute pentru copii și adulți, împreună


În vremuri de pandemie, este mai dificil decât în mod normal să găsești activități plăcute de familie, activități mixte pentru copii și adulți, dincolo de cele care se rezumă la vizionarea de filme, seriale sau jocuri online. Mai ales în sezonul rece, când vremea de afară nu permite foarte multe activități outdoor, este cu atât mai dificil să identifici activități pe placul tuturor, indiferent de vârste. Dar idei există, iată câteva pe care le poți avea în vedere:


Sport în familie


Dacă este prea frig sau prea multă zăpadă pentru fotbal, baschet sau alt sport afară, caută variante de activități sportive acasă. Pentru cei mici, poate fi neplăcut să te rezumi la fitness sau sport precum în ora de educație fizică de la școală. Nici măcar adulții nu se mobilizează prea ușor... O idee bună ar fi să cauți un curs online, să înveți un sport care poate fi practicat și acasă, chiar în sufragerie sau unde ai mai mult spațiu liber.


Spre exemplu, poți învăța aikido online, cu un profesor care îți va explica de la distanță, prin video streaming, tot ceea ce este necesar. Va fi o activitate plăcută la care pot participa copii sau / și adulți, separat sau împreună, căci aikido este un sport din categoria de arte marțiale, potrivit pentru orice vârstă. Găsești online detalii complete despre inițiativa numită Aikido în Sufragerie, inițiată de o asociație din Constanța, care oferă însă aceste cursuri fără limitări geografice, online, oricăror români din țară sau chiar din străinătate!


Activități creative acasă


În funcție de vârsta copiilor, poți propune pictură, desen, cărți de colorat (există și variante complexe, anti stres, pentru adulți și copii mai mari). Sau poți căuta online sfaturi de activități creative mai puțin convenționale. Dacă vrei să mergi la sigur, fără efort, cu impact garantat și asupra copiilor, alege pictura cu nisip colorat - cel mai nou lucru wow în domeniul activităților creative.


Dacă în trecut o astfel de activitate era posibilă doar în centre speciale de activități, acum poți comanda online seturi de pictură cu nisip creativ. Sunt simplu de utilizat, dar foarte apreciate de copii și adulți (alege seturi în funcție de vârste, există și aici variante pentru adolescenți, părinți, bunici etc.). O altă idee: seturile de nisip kinetic, cadouri copii excelente. Pont online: vizitează magazinul online www.HappyArt.ro, unde vei găsi la prețuri promoționale atât seturi de pictură cu nisip colorat, cât și seturi de nisip kinetic.


Citit și jocuri de societate


Poți să îi determini pe copii să (re)descopere pasiunea pentru citit, stabilind să citiți împreună - ori fiecare pentru sine și apoi să comentați ca la un club de lectură, ori să citiți unul, altuia, câte ceva plăcut. De asemenea, puteți juca jocuri de societate, precum diverse variante ale jocului Monopoly sau puteți încerca Jenga, un alt joc popular la orice vârstă.


Orice variantă ați alege, nu uitați să vă distrați, să trăiți din plin momentele împreună. În ciuda pandemiei, viața nu merită pusă pe pauză complet, căci timpul nu se mai întoarce.


.