3 trenduri pe care o agentie de marketing online profesionista nu le poate ignora in 2019

Conform unui studiu realizat in 2013, 76% dintre cei chestionati au raspuns ca, in opinia lor, marketingul s-a schimbat mai mult in ultimii doi ani decat in precedentii 50. Acum suntem in 2019 si, dupa probabil iti imaginezi, schimbarile din acest domeniu au continuat si au devenit din ce in ce mai radicale. Prin urmare, ce stiai ieri nu mai este valabil azi, iar o agentie marketing online trebuie sa fie mereu la curent cu cele mai noi tendinte.

In acest articol, iti vom prezenta 3 trenduri pe care o agentie de marketing online profesionista nu le poate ignora in prezent:

1. AMP (Accelerated Mobile Pages)

Motoarele de cautare au un trafic urias, iar in cazul lui Google 60% dintre cautari provin de pe dispozitivele mobile. Cu cat timpul in care se incarca un site este mai mare, cu atat creste si rata de respingere (bounce rate), fapt care ti-ar putea afecta pozitiile in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare (SERP - Search engine results page). Agentiile de marketing online stiu prea bine acest lucru, motiv pentru care au privit cu ochi buni proiectul initiat de Google si denumit AMP (Accelerated Mobile Pages).

AMP te asigura ca un site se va incarca in mai putin de 0,5 secunde. Desi Google nu a listat AMP drept un factor de ranking, acesta duce la scaderea ratei de respingere si, prin urmare, la pozitii mai bune in SERP. In prezent, exista peste 4 miliarde de pagini AMP pe internet. Incarcarea mai rapida a paginilor web duce la imbunatatirea experientei utilizatorilor, unul dintre cei mai importanti factori de ranking luati in considerare de Google in ultima perioada.

2. Cautarile vocale

O alta tendinta de care toate agentiile de marketing online ar trebui sa fie constiente se refera la cautarile vocale (Voice search). Datorita perfectionarii programelor de recunoastere vocala, cautarile vocale devin din ce in ce mai populare, iar acum poti comanda produse prin intermediul unui smart speaker, in timp ce stai pe canapea sau te plimbi prin casa.

De altfel, comenzile prin cautari vocale totalizau, in 2017, 1,8 miliarde de dolari in SUA, suma care este asteptata sa creasca la 40 de miliarde de dolari, in numai trei ani. Aceasta metoda este mult mai rapida si mai usoara si, coroborata cu cresterea numarului de cautari de pe mobil, va deveni un segment pe care nicio agentie de marketing online nu il mai poate ignora.

O agentie de marketing online trebuie sa tina cont ca aceste cautari vocale sunt conversationale (de tipul intrebarilor) si de cele mai multe ori mai lungi decat cele scrise si sa tina cont de aceste aspecte in timpul optimizarii SEO.

3. UGC (User Generated Content)

Nu in ultimul rand, o agentie de marketing online ar trebui sa fie constienta de forta si avantajele continutului generat de utilizatori - UGC. Acesta este gratuit si convingator, fiind mult mai eficient decat majoritatea celorlalte canale de marketing. De altfel, un studiu recent a aratat ca 84% dintre mileniali si 70% dintre baby boomeri tin cont de recenziile altor utilizatori inainte sa isi comande un anumit produs sau serviciu.

Agentie marketing online

Agentie marketing online

agentie marketing online