3 criterii de care să ții cont atunci când cumperi jucării

Dezvoltarea copiilor este un subiect deosebit de important în orice familie. Așa că fie că ai tu copil, urmează să ai sau mergi în vizită la o familie care are și vrei să îi cumperi un cadou celui mic, nu lua la întâmplare prima jucărie pe care o vezi pe raft.


Cu siguranță ai ajuns la vârsta în care conștientizezi nevoia de a cumpăra și oferi cadouri cu tâlc, nu să fie doar de umplutură. Așa cum te gândești la ce o să le cumperi prietenilor tăi, la fel trebuie să faci și atunci când vine vorba despre copii lor.

Se întâmplă uneori, chiar dacă ești părinte sau nu, să nu știi ce anume să cumperi pentru o anumită perioadă din viața copilului și cei i s-ar potrivi cel mai bine. Fiind al tău însă, tu îi cunoști cel mai bine personalitatea și ar trebui să facă decizia de cumpărare mai ușoară. Dacă însă faci parte din categoria celor din afara familiei care trebuie să cumpere un cadou pentru copii, cel mai bine este să îi întrebi pe părinți de ce au nevoie cei mici și astfel să te orientezi.

Oricare ar fi situația în care te-ai afla, să știi că la petite-ale.ro găsești o mulțime de jucării copii și alte produse atât pentru camera celui mic, cât și care să vină în ajutorul mămicilor atunci când ies din casă însoțite de cei mici. Mamă lipsită de stres = copil fericit!

3 criterii după care să alegi jucăriile pentru cei mici

 

Criteriile sunt mult mai multe, însă azi ți le prezentăm pe cele pe care le considerăm noi ca fiind cele mai importante atunci când alegi să cumperi o jucărie sau mai multe pentru copilul tău sau al altcuiva.

1. Siguranța

Indiferent de vârsta copilului, siguranța jucăriilor este cel mai important criteriu la care trebuie să te gândești înainte de a face o achiziție.

Se întâmplă ca uneori jucăriile să se strice sau să se rupă chiar în mâinile copiilor și părțile rămase să îi poată răni într-un fel sau altul. Fiecare jucărie vine însoțită de indicații pe care trebuie să le citești înainte să le înmânezi celor mici. Astfel vei avea mai multă siguranță că cele cu care se vor juca sunt potrivite pentru ei.

2. Vârsta copilului

Știi foarte bine că un copil are diferite stadii de dezvoltare și tot ceea ce îl înconjoară este definitoriu pentru el.

De aceea, atunci când sunt mici de tot copii au nevoie de jucării cât mai mari, luminoase și care scot tot felul de zgomote; odată ce mai cresc trec la stadiul în care își devoltă motricitatea și așa mai departe.

Cu toate acestea, există anumite jucării care datează în timp: sunt simple, au un design minimalist și pot fi integrate în o mulțime de jocuri ale celor mici. Noi îți recomandăm să te îndrepți către acestea și îți promitem că nu vei regreta. Odată că le va folosi copilul tău o grămadă de timp; și în al doilea rând pentru că îl veți putea face cadou mai departe cître copii mai mici din cercul apropiat.

3. Personalitatea copilului

Dacă ești părinte, tu îți cunoști cel mai bine copilul și nevoile sale cât este mic. De aceea și jucăriile pe care i le cumperi sau pe care vor alții să i le ofere trebuie să se potrivească personalității lor și să îi ajute și la dezvoltare în același timp.

De exemplu, dacă cel mic este introvert, un cadou potrivit ar fi jocurile de societate pe care să le joace alături de familie, prieteni sau colegi. Pe când, dacă este un copil cu prea multă energie, atunci i se potrivesc jocurile care îl țin atent pentru o perioadă mai lungă de timp.

Să alegi jucării pentru cei mici pare un lucru semi-dificil, însă dacă alegi să mergi pe variante de jucării atemporale, totul se transformă într-o căutare mult mai frumoasă.

În magazine online de specialitate vei găsi jucării create cu suflet și dintr-o experiență adunată de ani de zile. Alege să cumperi de la acestea, deoarece poți să citești și recenzii, iar persoana din spatele lor poate să îți ofere consultanță atunci când ai dubii în legătură cu ce să achiziționezi. Alege jucării nemuritoare, cu care cel mic se poate juca în diferite circumstanțe și care să îi pună imaginația la joacă!