ZIUA PRESEI ROME

Bucuresti,29.09.2011  

COMUNICAT DE PRESA

 

       Centrul de Incluziune Socialã pentru Persoanele de Etnie Romã Bucuresti Ilfov, a  organizat evenimentul cultural intitulat “Ziua Presei Rome” în data de 27 septembrie 2011, la orele 19:00  în incinta Restaurantului Bugatti din B-dul Lacul Tei, Nr.84.

      Evenimentul s-a desfãsurat în cadrul proiectului  “Crearea si functionarea structurilor de asistentã axate pe ocuparea fortei de muncã – Centre de incluziune socialã pentru persoanele de etnie romã” – ID 62509,  cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul este implementat de cãtre Asociatia Pakiv România, în parteneriat cu Asociatia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaþia  DIVERS Târgu Mures, Agentia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucuresti si Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.

     Fiind organizat într-o zi cu o deosebitã valoare istoricã si emoþionalã, evenimentul a debutat cu o prezentare a proiectului, sustinutã de asistentul director CISPER Buc Ilfov, Plebis Ivan.   În continuarea evenimentului, invitatii au putut viziona o frumoasã prezentare despre istoria publicaþiei si culturii rome, precum si impactul acesteia în procesul de incluziune socialã.

     Sãrbãtoarea s-a încheiat prin promovarea, unui grup de elevi si studenti ai Colegiului National de Muzicã, care au sustinut un frumos recital de muzicã. 

 

Informaþii suplimentare: 

Asociatia Pakiv România                                                CISPER București Ilfov           

Telefon: 0258/811170                                                      Responsabil PR                                     

Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro                                Ciprian Homm 

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com                                 Telefon: 021 2400838  

                                                                                  E-mail:cisperbucurestipr@yahoo.com 

 

                         COMUNICAT DE PRESA

     Bucuresti, 26.09.2011

 

                   Eveniment cultural

                 ”ZIUA PRESEI ROME”

  

       Centrul de Incluziune Sociala pentru Persoanele de Etnie Roma Bucuresti Ilfov, organizeaza evenimentul cultural intitulat “Ziua Presei Rome”,  marti, 27 septembrie 2011 ora 19:00 la Restaurantul Bugatti, B-dul Lacul Tei, Nr.84.

 

      Evenimentul se va desfasura in cadrul proiectului  “Crearea si functionarea structurilor de asistenta axate pe ocuparea fortei de munca – Centre de incluziune sociala pentru persoanele de etnie roma” – ID 62509,  cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul este implementat de catre Asociatia Pakiv Romania, in parteneriat cu Asociatia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociatia  DIVERS Targu Mures, Agentia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucuresti si Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.

       Cu incepere din 24 septembrie 1932 pana la 8 martie 1938, se tiparesc la Craiova 70 de numere ale ziarului “Timpul”, editat de un grup de intelectuali romi si nerromi, eveniment ce marcheaza evolutia presei rome.

       Cu acest prilej CISPER Bucuresti Ilfov, organizeaza o expozitie de fotografie si publicatie roma.

      Ȋn cadrul evenimentului vor fi promovati tineri absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

       Debutul evenimentului va fi marcat prin intonarea imnului international al romilor.

       Printre invitatii speciali, se numara Ioan Gruia Bumbu managerul proiectului, Nicolae Paun Presedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritati din Parlamentul Romaniei,Ilie Dinca Presedintele Agentiei Nationale pentru Romi.

 

Informatii suplimentare:

Asociatia Pakiv Romania                       

Telefon: 0258/811170                                                               

Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro   

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com